- Peščanik - https://pescanik.net -

Poštovani Ivane 2

Ne, nisam mislio na famoznog vola na Palama; na tu temu je g. Srđa Popović više puta lepo govorio i ja tu nemam šta da dodam.

Da, mislio sam na Ratka Mladića kojega je Rasim Ljajić sasvim slučajno pronašao u džepu starog sakoa, pa za koga svi koji su ikada čuli za taj slučaj opravdano sumnjaju da je godinama u stvari bio na polici u kabinetu Tadićevih načelnika generalštaba (mada se tu ne može reći ko je čiji i ko koga postavlja).

Mislio sam i na skorašnji javni susret bivšeg predsednika s Nemirom Kusturicom, izvođačem skarednih pesmica koje veličaju onog drugog srpskog heroja. Ja to ne mogu da vidim drugačije nego kao poruku nama koji ne volimo Dabić Rašu.

Mislio sam i na skorašnje gostovanje Čedomira Jovanovića na kanabetu još jednog ratnog zločinca, Dobrice Ćosića. Predpostavljam da je time Jovanović hteo da poruči da i on ima licencu velikog majstora iz Velike Drenove.

Taj Jovanović je na izbore izišao u koaliciji sa Draškovićem koji se legitimiše kao nastavljač Dragoslava Mihailovića, još jednog ratnog zločinca i komandanta vojske koja je u svoje vreme učinila isto što i Mladićeva. A da slika bude potpuna, tu je i ratni zločinac Jovan Kapičić.

Kako je to već previše, a spisak sigurno nije potpun…

U Srbiji gotovo da nema stranke koja u nazivu nema demokratske atribute, a ničega se toliko ne boje kao demokratije, pa posle svakih izbora moraju (sve žrtvujući predizborne govorancije) da “zaštite” građane od onoga što su sami građani izabrali.

Tako se LDP onomad “žrtvovao” i sprečio da Aleksandar Vučić postane gradonačelnik, uprkos tome što je imao solidnu većinu. (U isto vreme je bivši predsednik odbio da ponudi mandat Tomislavu Nikoliću i SNS-u koji je imao ubedljivo najviše poslanika, što je elementarni red.) Posledično, LDP je dobio svoj deo korupcionaškog kolača, i tu nema tajni, sem onih javnih.

Postigli smo to da smo izgubili sve opcije, da su po originalnom šibicarskom receptu sve kutije prazne, da su sve one finansirane od istih kriminalaca (tzv. tajkuna), pod kontrolom istih tajnih vojski i policija, sve overene Ćosićevim pečatom, sve evropejske, sve napredne, sve demokratske i sve patriotske.

Pa, red je da to i priznamo, a istina će nas osloboditi.

 
Peščanik.net, 10.05.2012.