- Peščanik - https://pescanik.net -

Pismo Visokom savetu sudstva

Tražim obrazloženje koji od kriterijuma vrednovanja rada sudije iz odredbe člana 32 merila i kriterijuma objavljenih na vašem sajtu nisam ispunila, pa s tim u vezi ističem:

–       Nisam kasnila u izradi odluka.

–       Sve predmete radila sam redosledom kojim su primljeni, tačno po broju predmeta.

–       Svakog meseca sam normu ispunila u procentu većem od 100 odsto, a za više meseci ispunila sam dvostruku, pa i trostruku normu.

–       U moju kutiju je spakovano samo 42 predmeta, ali radi se samo o predmetima koji su primljeni u oktobru i novembru ove godine.

–       Fakultet sam završila za četiri godine, prosečna ocena na studijama 8,83.

–       25 godina radim u pravosuđu, bila sam stručni saradnik u Okružnom sudu u Beogradu, sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu i sada sudija Okružnog suda u Beogradu, uvek sa najboljim rezultatima ili u samom vrhu.

–       Uvek sam bila na rukovodećim mestima, i to kao predsednik odeljenja i predsednik sudske prakse.

Konkurisala sam za Viši sud u Beogradu i Apelacioni sud.

Odgovorite mi zašto ja, Gordana Komnenić, sudija Okružnog suda u Beogradu nisam stručna, dostojna i osposobljena za sudiju Višeg suda u Beogradu ili Apelacionog suda, posebno imajući u vidu sudije koje su izabrane u te sudove i njihove rezultate?

Naravno, svesni ste da se među izabranim sudijama nalaze i oni koji imaju više od 600 predmeta u radu, a kvalitet rada im je procentualno niži od mog. Smatram da se svi mi dobro poznajemo i da svako od nas zna kakav je ko sudija, pa zato ne razumem vaše obrazloženje da ste pažljivo proučili sve molbe, a posebno ne razumem koji kriterijum za izbor ja nisam ispunila, a koji izabrane sudije ispunjavaju.

 
S poštovanjem,

Gordana Komnenić, sudija Okružnog suda u Beogradu

 
Peščanik.net, 19.12.2009.