- Peščanik - https://pescanik.net -

Ujedinjeni u gripu

Ako poneka evroatlantska antisrpska zavera i promakne udbi i patriotskim „analitičarima“, neće ga, majci, prevariti večno budnu pažnju Velimira Ilića. Tako nam je pre neki dan narečeni ukazao na mračnu pojavu koja se uspešno prikrivala iza vrišteće očiglednosti. Velimir je, naime, otkrio da je obolevanje od svinjskog gripa ograničeno isključivo na region zapadne Srbije, prvenstveno na Užice i Čačak, dočim u Beogradu, a naročito u Vojvodini, niko ni da šmrcne ni da kihne. Kao rođeni zapadnosrbijanac – sledstveno tom pripadnik ugrožene populacije – smatram da imam pravo da analiziram ovu izjavu.

Pre svega, naivan, kakvim ga je bog dao, osnivač nove naučne grane – geopatologije – Velimir se ne upušta u eksplikaciju i metodologiju dijagnoze; skroman – kakvim ga je takođe bog dao – on se zadovoljio da prozre subverziju i da lansira otkriće, pa vi – braćo Srbi – vidite šta ćete i kako ćete. Dovoljno ste pametni. Sami izvucite zaključke. Slučaj je nekako udesio da Ilićev izlet u srbomedicinu koincidira sa furtutmom oko vojvođanskog statuta. Prava je šteta što Velimira niko ne predlaže za članstvo u SANU; jer – bez obzira na to da li je svestan toga ili nije – njegova ujdurma ima puno dodirnih tačaka sa najsofistikovanijim trendovima u propagandi, takozvanim subliminalnim delovanjem. Za neupućene, to je ono kada vam – dok gledate reklamu za kafu – u, za oko neprimetnim sekvencama, usađuju u glavu da je, recimo, rat u Avganistanu baš dobra stvar.

Kakva je poruka Velimirove subliminalne gripozne svinjarije? Uđe tako prosečnom građaninu u uvo (neproverena) vest da u Vojvodini nema gripa. Ostatak posla obavlja rad nesvesnog, a još početkom leta plasirana je zaumna informacija da je svinjski grip stvoren u američkim laboratorijama s ciljem da desetkuje slobodarske nacije i da pri tom ostvari enormni profit na vakcini koja je, da sve bude crnje, opasnija i štetnija od gripa samog. Aha, misli dalje prosečni građanin, Vojvođani hoće autonomiju i komadanje Srbije, zbog toga su Amerikanci stvorili virusa-mutanta koji juriša isključivo na slobodarske zapadnosrbijance, ionako oslabljene stresom zbog gubitka Kosova. Ako legnemo na rudu, pa im damo autonomiju, eto iduće godine zahteva za otcepljenjem. Ako se mi, pak, usprotivimo rasparčavanju otadžbine, Amerikanci će začas kreirati virus zapadnosrbijanske kuge, pa će proročanstvo Mitra Tarabića da će svi Srbi stati pod jednu šljivu, postati stvarnost.

Selektivnost virusa H1N1 je, osim toga, još jedan dokaz u prilog imbecilnoj teoriji Slobodana „Ruha“ Antoniča o postojanju dveju Srbija. U stvari – nema boljeg dokaza. Političke i druge društvenonaučne različitosti mogu se prikriti, ali krvna slika, bato, ne laže. Po gripu se Srbin poznaje. Ko ovih dana nema temperaturu od najmanje 38 stepeni, taj nije Srbin ni srpskoga roda. Kao velikan jurodivosti, Veljo (što da povlađujemo prečanima govoreći „Velja“, „Pera“) može da predahne. Sada je sve u rukama vojvođanskih filijala DSS-a, NS-a i SNS-a. Njihova je sveta dužnost da se kako znaju i umeju inficiraju virusom gripa, da što više kašlju i da šire zarazu, sve dok se ne ujedinimo u gripu, sve dok Srbija ponovo ne bude cela od Horgoša do Dragaša.

 
Danas, 10.11.2009.

Peščanik.net, 10.11.2009.