Vulin-i-ukradeni-identitet

 
Već sam pisao o srpskoj levici i fenomenu Vulin, ali moram opet.

Današnja poseta Srbiji Aleksisa Ciprasa, vođe grčke Sirize, probudila je Vulinov Pokret socijalista, koji po ko zna koji put diskredituje ideju levice u Srbiji. Cipras ne može da zaobiđe Vulina, čiji ga stranački poltroni oslovljavaju sa “druže”, dok sam Vulin kao ministar u aktuelnoj vladi – druguje sa svima, osim sa levim idejama.

Cipras se sastaje sa Vulinom verovatno ne znajući (punu) istinu o njemu. Uprkos nameri Pokreta socijalista da se predstavi kao bratska stranka grčkoj Sirizi i ostalim evropskim strankama autentične levice, poput Podemosa ili Die Linke, jasno je da je njeno političko delovanje suprotno svemu za šta se bore nove partije levice u Evropi.

Kao ministar za rad i socijalna pitanja, Vulin je preuzeo ulogu posrednika između velikog vođe i naroda. Dok veliki vođa sprovodi oštre mere štednje i svaljuje teret krize na radnička leđa, Vulinu je poveren zadatak da kao “socijalista” radnicima objasni da je to za njihovo dobro. U svojim govorima on zato često pominje radničku majku, radničko dete i čestitost radnih ljudi.

Bilo bi dobro da Aleksisu Ciprasu, pred njegov današnji susret sa Aleksandrom Vulinom, neko objasni kako stoje stvari. Nedavno je bratu premijera Vučića ukraden identitet, a u vladi sedi čovek koji se lažno predstavlja već dve decenije!

Ako se bude sudilo kradljivcu identiteta Andreja Vučića, predlažem da se u razmatranje uzme i krađa socijalističkog identiteta od strane dotičnog ministra. Možda će mu tada oni iz Evrope koje on naziva drugovima, uključujući i Ciprasa, reći da levica ne druguje sa nacionalistima i prvim saradnicima četničkih vojvoda i njihovih naslednika.

 
Levo smetalo, 04.12.2014.

Peščanik.net, 05.12.2014.

Srodni linkovi:

Stefan Aleksić – MaNGO-GoNGO ili samo NGO

Vesna Pešić – Good night, and good luck

Peščanik – Ministar Vulin i NVO mafija

Saša Ilić – Džak za udaranje