Premijera filma Lice revolucije Vladimira Milovanovića, o lideru Otpora Branku Iliću: 4. maja u Sava centru u 21.

Igraju: Branko Ilić, Nebojša Bogdanović, Radovan Hiršl, Đorđe Branković, Nikola Vujović, Jelena Ilić, Isidora veselinović, Srđan Ćešić, Milorad Radisavljević i drugi.
Direktor fotografije: Vladimir Miladinović Piki
Snimatelj: Branimir Milovanović
Montaža: Nemanja Babić
Pomoćnik reditelja: Vuk Maksimović
Asistent reditelja: Isidora Veselinović
Muzika: Boris Mladenović
Montaža zvuka: Danijel Milošević
Snimatelj zvuka: Luka Jočić
Kostim i šminka: Milica Kolarić
Dizajn: Andrija Kovač
Scenario i režija: Vladimir Milovanović
Direktorka filma: Marija Nikolić
Produkcija: Propaganda Film
Film pomogli: Muzej savremene umetnosti Beograd, HARTEFAKT fondacija, KC Parobrod

Sinopsis

Branko Ilić je bio jedan od predvodnika pobune protiv Miloševićevog režima u Srbiji tokom 1998-2000. godine i lider studentskog pokreta Otpor. Hapšen je i pretučen nekoliko desetina puta, a za svoju borbu je 2000. godine u ime Otpora primio MTV nagradu “Free your mind”. Tačno deset godina posle petooktobarske revolucije, Branko se vraća u Beograd iz dobrovoljnog izgnanstva u rodnom Arilju. Zapošljava se kao šanker i privremeno useljava kod Švabe, starog prijatelja iz vremena protesta. Za to vreme, poznata advertajzing agencija u kojoj je Švaba zaposlen, užurbano priprema veliku kampanju za promociju potrošačkih kredita.

Švaba i Branko odlučuju da 5. Oktobra obeleže desetogodišnjicu pada Miloševićevog režima isped Skupštine Srbije. Posle akcije, u preplitanju stvarnih i izmišljenih ličnosti i događaja, padaju maske traumatizovanog srpskog društva zaglavljenog u tranziciji između socijalizma i kapitalizma, ostavljajući gledaocima mogućnost da sami povuku granicu između dokumentarnog i fiktivnog.

http://www.propagandafilm.rs/

Peščanik.net, 14.03.2012.