Gospođa eSeS

Mladina – Mi Hrvati smo fin narod, ne može se reći da nismo. Imamo Maticu hrvatsku koja od stoljeća sedmog brine o čistoći jezika, rase i uopće kao kerber čuva identitet Hrvata vulgaris.

Klasa i moć

Novosti – Kada nas političari pozivaju da izađemo na izbore, to je ustvari poziv da još jednom legaliziramo organizirani kriminal. Zašto bi se pristojan čovjek uplitao u te nečasne rabote?

Mamula: all inclusive

Oslobođenje – O poučnom dokumentarnom filmu Aleksandra Reljića o pretvaranju otočića Mamule i tamošnje tvrđave u kojoj je bio talijanski zatvor za crnogorske civile u luksuzni hotel…

Prosjaci i sinovi

Mladina – Recimo da je R.Š. glumac u predstavi koja oslikava stanje u Hrvatskoj, s jakim elementima groteske, a nije Rade Šerbedžija. Nego R.Š. glumi u tom komadu samoga sebe.

Batinaši

Tačno.net – Tekst Jasmile Žbanić u kojem s punim pravom kritizira populistički istup gradonačelnice Sarajeva, dočekan je od raznih stranačkih botova i interesnih patriota kao čin veleizdaje.

Episkop, Dodik i simulakrum sukoba

Oslobođenje – Aktualna rasprava o Jasenovcu između Dodika i Jovana Ćulibrka, jednog od ključnih ljudi SPC-a za pitanje holokausta, podsjeća na simulakrum kako ga definira Baudrillard.

Koliko gadosti?

Mladina – Strašni je cinizam i besramno podcjenjivanje bošnjačkog naroda izabrati baš Prijedor za cmoljenje nad srpskim žrtvama, grad najsmrtonosnijeg pohoda JNA hordi…

Divjački kapitalizam

Novosti – Medijski investitori poput Bojana Divjaka, koji je ovih dana s partnerom kupio Novi list, tek su pseudotržišne metastaze maligne mase smještene u samom centru političke moći.

Šutnje i Oluje

Oslobođenje – Uvjeravati svijet i sebe da je rat počeo u kolovozu 1995. i da Srbija nije imala ništa s tim ratom zvuči uvjerljivo kao uvjeravanje hadezeovaca da Tuđman nije dijelio BiH.

Oluja u Prijedoru

Telegram – Vučićeva i Dodikova komemoracija za žrtve Oluje u Prijedoru, najgorem stratištu uz Srebrenicu, bez osvrtanja na užase u ovom gradu, poražavajuće je i ostavlja čovjeka bez riječi.

Banda prokleta

Mladina – Potpuni kolaps pravosuđa, tzv. trećeg stupa vlasti, izazvao je štrajk radnica – u međuvremenu prekinut zbog unutrašnjeg razdora sindikata, umora, otkaza i pristanka.

Trojni trakt

Novosti – Po zamisli Vučića, Dodika i Porfirija, 4. kolovoza Srbi će se odati organiziranom sjećanju na mjestu organiziranog zaborava. Golemim srpskim žrtvama napunit će se goleme rupe u memoriji.

Škorin poučak

Novosti – Bez obzira na to u kojoj stranci trenutno boravio, hrvatski desničar je ili hadezeovac na steroidima ili hadezeovac na apaurinima, ali uvijek i samo hadezeovac.

Službe i kante

Novosti – Postoje sustavi čija pozitivna društvena uloga dolazi do izražaja tek kada su obezglavljeni. Društvo ima najviše koristi od tajne policije kada ona ne djeluje.

Život drugih

Mladina – Opet Hrvatskom vlada pomahnitali autokrat koji želi svim silama, Ustavu i ovlastima predsjednika države usprkos, vojno obavještajnu službu staviti pod svoju pasku.

Od nas zavisi

DwP – Učenje o genocidu u Srebrenici omogućilo bi mladima da identifikuju propagandu, dezinformacije i govor mržnje, da razumeju mehanizme i procese koji dovode do genocida.

Ecce promo

Novosti – Kada već marketing nastupa preobučen u novinarstvo, zbog čega novinarstvo ne bi preuzelo protokole marketinga pa da se vladajućim političarima naplaćuju konferencije za štampu?

Hrvatska – priča o uspjehu!

Mladina – Bog te vidija, mi smo znači zlobno mislili da je ovo zemlja iz koje se u mandatima ove desničarske vlade odselilo skoro milijun ljudi, sve samih nezahvalnika.

12 proljeva

Novosti – Za početak bi u medijskim izvještajima trebalo proljev nazivati proljevom. Pogrešno je mistificirati i parfimirati teren djelovanja vlasti, ako se realno radi o svinjcu.

Intervju

Mladina – I najgluplji političar zna da je nacionalizam koji zavisi od mržnje najlakše održavati na životu kopajući po prošlosti, prebrojavajući „naše i njihove kosti“.

Kordiću ne pakovati!

Novosti – Bešćutno verglanje „sve bih ponovio“, odnosno „nije mi žao“, predstavlja najsažetiju artikulaciju hrvatske državne politike u 30-godišnjem kontinuitetu.

Mentalitet kolonije

Mladina – Rješavanje stihijnog turizma za pijane mlade Evropljane, mahom Engleze, prepušteno je lokalnoj vlasti, skromnih resursa, pritisnutoj pohlepom vlasnika apartmana.

Dario Kordić, sramota hrvatskog naroda

Mi, aktivisti i aktivistkinje, upućujemo izjavu za javnost, jer smo zgroženi snimkom na kojem ratni zločinac Dario Kordić kaže da bi ponovio sve ono što je činio tijekom rata u BiH.

Garancija ponavljanja

DwP – 30 godina od zločina u Kiseljaku: Svjedoci opisuju kako su vojnici HVO-a pjevali i vikali dok su palili kuće, pljačkali imovinu, ubijali civile i tjerali stanovništvo.

Rat generala

Novosti – Državni ideološki aparat vodi računa o tome da mit o Domovinskom ratu bude uredno reproduciran, da odolijeva zubu vremena, te po potrebi dovodi zajednicu u stanje paralize.

Život u getu

Posle višegodišnjeg nemara i odlaganja vizne liberalizacije, kršenja Kodeksa vizne politike i desetina miliona potrošenih na naknade, većina građana Kosova je iscrpljena.

Vražje babe

Mladina – Dok Porfirije sipa srednjevjekovne kletve na žene, dotle katolički mužjaci u Hrvatskoj svake subote plaze po gradskim trgovima i proklinju žene koje nose kratke suknje.