Foto: Peščanik
Foto: Peščanik

Komisija Evropske unije je ove godine, za promenu, bila nEUmoljiva i donela po našu vlast nEUgodan izveštaj. U kojem je rečeno da smo jedno prilično nEUređeno društvo a da su pomaci nabolje sasvim nEUbedljivi.

Naša vlast, nEUviđavna kakvom ju je, kao što reče patrijarh – bog dao i koja se domaćoj javnosti toliko hvalila kako ima nEUflekan međunarodni ugled da je na kraju i sama poverovala da su njene laži nEUhvatljive a njeni marifetluci nEUpadljivi posmatračima sa strane, brže-bolje je počela da vadi fleke. Te izveštaj je nEUtemeljen u stvarnosti, te prEUveličava probleme a prenebregava nEUralgične tačke kao što je ponašanje kosovskih političara, te je nEUravnotežen jer nigde ne pominje zlodela nEUgledne opozicije…

A kad se još pojavio i izveštaj Fridom hausa u kojem je rečeno da vlast pati od nEUtažive gladi za nedemokratskim vladanjem, vlast je počela da se ponaša nEUračunljivo. Ministar spoljnih poslova, poznat po svojoj nEUštogljenoj diplomatiji, krenuo je prilično nEUmno da po novčanicama od sto dolara ispisuje Kosovo je Srbija (i na kritiku američkog ambasadora verovatno rekao: E, U p.m.), premijerka je nEUživljeno u ulogu zavapila da je ovo kraj EUforije, a predsednik države je izjavio da je čak i njemu, poznatom po nEUstrašivosti, sada dosta svega i da ne želi da predstavlja državu koju će „međunarodna zajednica“ stalno da sumnjiči (ne radujte se prEUranjeno, nije rekao da je više neće predstavljati niti da je neće i dalje predstavljati na nEUstavan način).

U želji da se domaćoj publici opet prikaže kao vlast koja je nEUštrojena, kojoj nEUčinjeno ne dolazi na naplatu niti je čeka nEUmitni kraj, koja je, dapače, potpuno nEUcveljena protestima i nEUspehom na međunarodnom planu i koju vodi samo nEUčmala misao o nEUstupanju Kosova a ne želja da zacementira fEUdalni način vladanja – vlast je, podržana uhlebljenim i još nEUhlebljenim članovima, toliko počela da spinuje (što je EUfemizam za prEUsmeravanje pažnje, bacanje prašine u oči, puštanje buve, prodavanje magle i belih bubrega za bubrege) da bi neko nEUpućen pomislio da smo tako daleko odmakli u EU integracijama da su na red došli i istopolni brakovi i EUtanazija.

I, umesto da makar sebi prizna da je nEUporedivo loša i posve nEUsklađena sa svetom, vlast i dalje glumi EUstahijevu tubu u uhu dok pokušava da izjednači pritisak spolja i iznutra. A ne shvata da se, kaže medicina, kad su ti pritisci istovremeni i istovetni – ogluvi.

Peščanik.net, 10.06.2019.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)