Foto: Predrag Trokicić

Foto: Predrag Trokicić

Захтев за исправком објављене информације

Поштованe колегинице,

На свом сајту сте данас на линку http://pescanik.net/betmen-iz-skolske-klupe/ објавили текст у којем се на основу изјаве министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, дате прекјуче на догађају у Влади Републике Србије, додаје у наредном пасусу закључак који наводи читаоце на погрешан закључак, да је он говорио о штрајку.

Тај пасус у вашем тексту сада изгледа овако:

Dakle ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja smatra da postupanje radnika Goše, koje je u skladu sa zakonom o štrajku (član 1 <http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_strajku.html> – „štrajk je prekid rada koji zaposleni organizuju radi zaštite svojih profesionalnih i ekonomskih interesa po osnovu rada“) nije dobar način da dođu do zarada koje nisu primili od 2014. godine.

Како је у тексту тог пасуса поента коју је аутор/ка желео/ла да извуче да је мнистар говорио о штрајку, коју реч министар није ниједном изрекао или поменуо, и како тиме ваша објава не одговара истини, молимо вас да у интересу јавности, објективног, истинитог и правовременог информисања посетилаца вашег сајта то исправите.

Ово утолико више изненађује јер је изворник који сте навели у хиперлинку првог пасуса, дакле извор који вам је послужио као основ за писање овог текста – исправно и чињенично верно пренео вест о изјави министра, која је иначе дата као одговор на питање присутних новинара о протесту који се у том тренутку одржавао испред зграде Владе Републике Србије.

Колегијални поздрав!

Срба Јовановић

Посебни саветник министра

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Peščanik.net, 25.08.2017.

Srodni link: Ana Jovanović – Betmen iz školske klupe