Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na protest pod nazivom Koštunice – PEVAJ!, koji će biti održan u subotu 26. marta 2011, sa početkom u 15.30 na Trgu republike.

To je nestranački, građanski protest sa koga ćemo poslati jasnu poruku da niko ne sme ostati nekažnjen za krivična dela koja je činio. Mi beskompromisno zahtevamo da se otvori istraga u vezi sa političkom pozadinom ubistva Zorana Đinđića, i da se politički nalogodavci procesuiraju. Želimo da pokažemo da nas ništa ne može zaustaviti, niti pokolebati u nameri da Koštunica dr Vojislav sa saradnicima bude saslušan u predmetu politička pozadina ubistva premijera. Njegovo delovanje u periodu između 2001-2003. godine indikativno ukazuje da je stvorio atmosferu u kojoj je Zoran Đinđić postao laka meta. Koštunica dr Vojislav je zajedno sa saradnicima, mafijaškim medijima i nekim crkvenim “velikodostojnicima” kontinuirano satanizovao Đinđića želeći da se u javnosti stvori slika kako je Zoran kriminalac i da kao takav mora biti uklonjen. Oko ovog pitanja nećemo praviti kompromis, i nećemo dopustiti da oni koji su pripremali ubistvo Đinđića postanu žrtve. To što su iza njega stali neki akademici, i neke druge javne ličnosti, nije ništa do pritisak na pravosudne organe ove zemlje i to se ne sme dozvoliti. Iako se on pravda time da ne postoji razlog da odgovara na pitanja u istražnom postupku, a vezano za političku pozadinu atentata, razloga ima dovoljno:

Zašto je Koštunica dr Vojislav podržao protest JSO? Zašto su se ljudi iz njegovog okruženja viđali sa ljudima iz zemunskog klana i JSO? Zašto je manipulisao ubistvom Gavrilovića? Zašto su se visoki državni funkcioneri, članovi DSS i bivši članovi njegovog kabineta videli sa Legijom one noći kada je uhapšen, a suprotno zakonima države Srbije? Šta su se „na vrhu“ konsultovali i obećali Dejanu Milenkoviću Bagziju gospodin J. i gospodin B? Zašto su sabotirali suđenje za atentat na Zorana Đinđića? Zašto su želeli da ukinu Specijalni sud?

Ovo su samo neka pitanja na koja je on dužan da odgovori. Dužan je građanima ove zemlje. Dužan je da ih napokon pogleda u oči, kao što je obećao još davne 2000. godine.

Inicijativa Koštunice – PEVAJ! nastala je na Fejsbuku na osmu godišnjicu atentata na premijera Zorana Đinđića. Bilo bi lepo da se pojavimo u što većem broju, i naravno bez bilo kakvih stranačkih obeležja.

Radovan Nenadić

Skup podržavaju Građanske inicijative

Peščanik.net, 22.03.2011.

Srodni linkovi:

Nikad Izvini – Svi premijerovi ljudi

ZORAN ĐINĐIĆ NA PEŠČANIKU