Foto: Predrag Trokicić
Foto: Predrag Trokicić

Ova vlast se poziva na karmu samo kad se strašne stvari dešavaju njenim oponentima. Ako se dese njoj, to nije karma nego – nepravda.

Ako se aktivirate građanski, novinarski, ne daj bože politički, sve što vas zadesi je opravdano jer – što čačkaš mečku svojim tvitovima, šta ima da držiš govore na protestima, ko ti je kriv kad se zoveš Dinko ili Aida ili se prezivaš Georgiev, budi srećan što su ti samo zapalili kuću za ono što si pisao, naravno da će opoziciono pitanje da ti se obije o glavu… Mora da je karma kad baš vas, od tolikih slučajnih prolaznica, ubije odbegli točak sa autobusa. Biće da je karma i što vas smeste u ćeliju sa onom trojicom koja će da vas siluju do smrti, a ako i ima nečije odgovornosti to je vaša – da niste bacili petardu ne biste dobili kaznu, a da ste platili kaznu ne biste otišli u zatvor.

Nasuprot tome, sve što su srpske vlasti inicirale i sprovodile devedesetih nema baš nikakve posledične veze sa bombardovanjem Srbije (i Crne Gore). Kao što ni samo bombardovanje nema karmičke veze sa poklanjanjem Generalštaba zetu kandidata na američkim izborima. A ni to što je predsednik Srbije do sada dva puta podržao kandidate koji su te izbore izgubili – nema veze sa trenutnim tipovanjem na Trampa (zar nije donedavna premijerka lepo rekla: pametnom i jedna dosta?). Pa ni to što se Trampu, pod čijim okriljem zet posluje, sudi za malverzacije sa parama, nema veze sa sumnjom u buduće poslovanje. Kao što ni sedenje na Trampovoj hoklici i takozvani Vašingtonski sporazum nema veze sa prijemom Kosova u Savet Evrope.

E, tu sam vas čekala. Naravno da prijem Kosova u Savet Evrope ima veze. Ne sa Briselskim i Ohridskim sporazumima u kojima se predsednik Srbije obavezao da neće ometati učlanjenje Kosova u sve međunarodne institucije, nego sa našim iščlanjenjem iz Saveta Evrope. Mi ćemo sad demonstrativno da se iščlanimo što će, po rečima predsednika Srbije, biti isto kao da su nas izbacili, baš kao što su već izbacili i Rusiju. Rusiju u koju smo mi poslali fudbalsku reprezentaciju na prijateljsku utakmicu iako ni EU ni SAD ne prijateljuju sa Rusijom i iako su američke službe upozorile da se izbegavaju masovna okupljanja jer je moguć teroristički napad. A kad se napad i dogodio, predsednik Srbije se odmah pohvalio kako je on to predvideo jer je uočio bezbednosni propust čim je neki navijač utrčao na teren.

Hvala ti bože što on samo dobija izbore ali ipak ne pobeđuje.

Peščanik.net, 25.03.2024.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)