Foto: Predrag Trokicić
Foto: Predrag Trokicić

Ne vredi, predsednik Srbije ipak mora sve sam. Doduše, jeste se deset godina upinjao da nas ubedi kako niko ni ne može brže, jače, bolje od njega, ali sad bi mu baš dobro došla neka pomoć sa strane. Sa desne strane. Ali desničari ko desničari, više ih zanima seksualna revolucija nego revolucionarna smena vlasti.

Kad je ova vlast bila opozicija, e, to je bila prava opasnost po vlast. Gorele su ambasade, pljačkalo se, ginulo, a sad nikog ni miševima da se naruga, a kamoli da napravi stvarnu štetu. I to nije fer prema ovoj vlasti.

Pa zašto je vlast stvarala, negovala, finansirala svoje desničare ako oni ispadnu neki levaci koji ne mogu vlastima za ljubav ni običnu pobunu da podignu? Kako onda da predsednik Srbije objasni „zapadnim partnerima“ zašto godinama odugovlači sa Kosovom – šta, ovi opaki desničari će dići bunu a onda zbogom pregovori, zbogom stabilnosti, zbogom miru na Balkanu? A kad su ovako metiljavi za Kosovo koje je ipak srce Srbije, ko će poverovati da bi zbog sankcija Rusiji nadigli veću dževu?

Da je u pitanju ko sa kim vodi ljubav, desničari bi se mnogo bolje pokazali nego kad je tema ko sa kim vodi rat. Da je vlast pametna pa da im revolucionarni žar raspaljuje pozivom na odbranu od seksualnog pogroma. Srpski genom je srce Srbije, stop reproduktivnom materijalu iz Španije, proterajmo biologiju, barikade za LGBTQ! Ovako, desničari krenu na Kosovo, ali zaborave obaveznu potvrdu o vakcinaciji pa se vrate ili siđu iz voza već u Topčideru.

I kako onda da predsednik Srbije objasni svetu – zbog koga ne sme da kaže yes za Kosovo i njet Rusiji? Gde da nađe veće desničare od sebe, kime da zapreti do samim sobom? Čak je i koalicioni partner SPS našao opozicionara koji je na partijskoj priredbi iskritikovao Putina. Doduše grčkog opozicionara ali je i to više nego što ima predsednik Srbije.

Crni on. Da bi došao na vlast, morao je mnoge da uveri kako je najjači i najopasniji. Onda im je objašnjavao da ipak nije toliko jak te mu treba totalna i totalitarna vlast nad medijima i ljudima da bi ispunio obećano. I sad je spao na to da je apsolutni vladar i situacije i srpskog sveta, ali će prelazak (iz Srbije u Srbiju?) jedne Rade Trajković toliko da ugrozi bezbednost države da je BIA morala da je zadrži na granici (administrativnoj liniji?) sve dok ne upadne u insulinsku krizu. Pa stvarno jad i beda.

Peščanik.net, 19.12.2022.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)