Da vam nešto kažem, cenjeni publikume: ako ste na glasu kao kritičar nekog od ovdašnjih nenarodnih režima, pa ako još kažete i neku lepu reč za Anđelinu Džoli, nipošto ne kupujte kokain jer će vas narodna milicija odmah savatati i turiti u novine da srpski narod i senat vide o kakvom se tu lošem ljudskom materijalu radi.

To se upravo dogodilo Biljani Srbljanović, o čemu iscrpno izveštava takozvani ALO, novina koju Dačić veoma često citira upravo u razgovoru sa novinarima. Znate ono: Alo, bre!

I šta smo saznali iz ALO-a? Svašta! Budući da je poznata ličnost, Biljani bi bilo ispod časti da gudru pazari kod anonimnih dilera, pa se zato odlučila da kupuje, čujte ovo „kod poznatog beogradskog dilera M. Stanojčića, poznatog kao Šone”. Nedremana Oznala je to nekako doznala, pa je napravila sačekušu ispred Srbljanovićkine gajbe. Epilog: pade Biljana na veliku radost ujedinjene srpske malograđanštine. I to zbog jednog grama dopa, u gradu u kome se po mojoj slobodnoj proceni dnevno proda najmanje pet kila kokaina, od čega pozamašan deo završi u nosinama urbanih politikanata.

ALO, naravno, nije propustio da, onako uzgred, napomene da je Srbljanovićka bila LDP-ov kandidat za gradonačelnika i da je supruga bivšeg francuskog ambasadora čime su ubijene dve muve. Srpskom narodu i senatu su otvorene oči. Sada je valjda svima jasno da je LDP zapravo skupina teških narkomana podržanih od strane vlade Francuske Republike koja nas ne voli kao što smo mi voleli nju. E, sad, da je Biljana upravnica neke biblioteke, odmah bi dobila otkaz, ali budući da je slobodni umetnik, u nedostatku njenog mogu da joj popuše moj Crven Ban. To jest, ako je ne osude na smrtnu kaznu, kamenovanje ili posipanje katranom i perjem.

Meni ovo, cenjeni publikume, liči na tešku političarsko-udbaško-novinarsku nameštaljku. Srbljanovićka se, naime, odavno zamerila i Ali i vrani i Alou i aloovom gazdi, pa je, pretpostavljam, u nekom čardaku donesena odluka da se tome stane na put. Saznalo se nekako da Srbljanovićka voli da šmrke, čardaklijama se to učinilo kao baš zgodna stvar za difamaciju; sve što je trebalo učiniti bilo je da se pronađe jedan „poznati diler“, da se o tome obavesti Udba i redakcija i stvar gotova. Biljana žigosana kao narkoman, LDP kao narkomansko leglo, pa vi sada gledajte kome ćete davati glas na izborima. Jadno, bedno, providno. A vi, cenjeni publikume, pokušajte da se setite ko je bio na vlasti u Engleskoj kad su ono Uncle Keith-a apsili zbog iste stvari.

 
Danas, 21.02.2012.

Peščanik.net, 21.02.2012.