Offline pismo web-sajtu LDP: Živ je platan, umro nije!

Dragi LDP web sajte,

Na današnji dan 3. marta 2010, negde oko podneva (12:59), baveći se omiljenom interdisciplinarnom instalacijom googlovanja na temu zaklanih beogradskih platana od strana drvoseča iz Republike Šumske, dovedenih da specijalno za ovu prigodnu, svečarsku priliku ulepšaju privatan masakr Dragana Đilasa – internet plovilo me je nekim slučajem bacilo na vaš web-sajt.

Na samom vrhu, u okviru treće, dakle važne vesti, otkrio sam ohrabrujući naslov: „Obustaviti seču platana dok se ne pronađe rešenje“. Mada u kriptičnom naslovu nije bilo naznaka o kakvom se rešenju radi i šta treba rešiti i na koji način treba rešiti rešenje,  datum od pre 14 dana (18.02.2010) koji ide uz ovu ohrabrujuću vest – naslov je ulivao nadu svakom slučajnom čitaocu vašeg sajta koji se tek probudio iz zimskog sna.

Ako bude potrebno, dragi sajte, objasniću najprostije: čovek koji je, recimo, plutao okeanom 20 dana i koji nema pojma šta se u Beogradu dešavalo u međuvremenu, čitajući po prvi put vaš LDP web sajt, zaključiće – šta? Da je cenjeni Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine zatražio hitan sastanak sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i svim nadležnim gradskim službama u vezi sa sečom platana u Bulevaru kralja Aleksandra i zatražio da se prekine sa njihovim uklanjanjem do održavanja tog sastanka.

Pročitaće brodolomnik u vašoj vesti sledeće: “Predsednik odbora Čedomir Jovanović je na tročasovnoj sednici koja je održana u formi javnog saslušanja na kojoj se prvi put raspravljalo o seči platana, zatražio od gradskih vlasti da javno objave kompletnu dokumentaciju o rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra, kao i da iznesu studiju o stanju platana na osnovu koje je doneta odluka o njihovom uklanjanju“.

Moći će da nađe davno izgubljenu nadu: „Jovanović je zaključio da su neke odluke davno donete, da su troškovi u vezi njihove realizacije veliki i da treba brzo delovati, te da je potrebno da se taj sastanak što pre održi i da sve odluke budu dostupne javnosti“.

Čitalac sa improvizovanog splava poverovaće da ništa nije posečeno: „Na sednici Odbora učestovali su predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja, Zavoda za zaštitu prirode i gradskog Zelenila, zatim stručnjaci i predstavnici građana koji se protive seči stabala u Bulevaru kralja Aleksandra, među kojima i Jovan Ćirilov i Borka Pavićević“.

Poštovani LDP sajte, želeo bih da vas podsetim da je za vas „protok vremena u vremenu“, kako je to jednom divno objasnila Mira Marković, stao 18. februara 2010.

Nigde na vašem LDP sajtu, danas 3. marta 2010. godine, nemate informaciju da su negde gore pomenuti platani krvnički isečeni, nigde ni reči da naslov „Obustaviti seču platana dok se ne pronađe rešenje“ ima humorističku notu, prosto mi dođe da vas pitam gde ste bili ovih 14 dana, da niste upali u vremensku crnu LDP rupu, zbog čega lažete vaše posetioce ovako urnebesnim naslovom, zbog čega ne priznate javno da ste, kao web-sajt, kao partija, kao pojedinci, postali Đilasovi glasnogovornici, da vas je gradonačelnik fino ubedio da je sve to trulo, pokvareno, da su platani, u stvari, podle ubice koje jedva čekaju da udare po članovima LDP koji slučajno šetaju Bulevarom, zašto ne objavite izjavu Čedomira Jovanovića da će se posaditi platani „visoke visine“, a u „punom obimu“, ma šta to značilo.

Zašto mučite onog nesrećnog brodolomnika koji, viseći na internetu, stvarno veruje da ste baš vi, LDP, preko ažuriranog sajta sa malim zakašnjenjem od 14 dana – sačuvali fucking platane, pogledajte kako vam izgleda Headline sajta, zakleo bih se posle čitanja vašeg potresnog web-teksta da niko nije pipnuo nijedno drvo, zar LDP nije zaštitnik interesa svih građana Beograda, zar zbog toga niste ušli u gradsku koaliciju – da iznutra konstruktivno rovarite i sjebete korupciju, budete „gvozdena metla“, kako ste obećavali?

Dragi sajte, jedino što te molim jeste sledeće: skloni što pre informaciju da su platani živi i da je Odbor Skupštine Srbije bio neka velika, principijelna prepreka Đilasovim koljačkim genima; priznajte na sajtu da su platani posečeni, Čeda Jovanović je kao plavuša sve shvatio oko truleži, ako treba, tu smo: poslaćemo vam fotografije iseckanih platančića, ljudi smo, lako ćemo se dogovoriti, ali nemojte da nas zajebavate 3. marta sa vestima od 18. februara. Još ću poverovati da sam sve sanjao.

Zato, dragi LDP sajte, instalirajte web-stvarnost. Obavestite vaše LDP-čitaoce da su platani posečeni. Da više nema Bulevara. Da je Dragan Đilas gradonačelnik kojeg podržavate. Da između vas i DS više nema nikakve razlike.

Čisto da znamo. Kad sledeći put budemo glasali. Ako budemo glasali.

P.S. U 17:04 inkriminisani tekst skinut je sa sajta LDP. Napokon.

E-novine, 03.03.2010.

Peščanik.net, 04.03.2010.

EKOLOGIJA
PLATANI