Opa, bato! Kovarnula se, izgleda, doskora grogirana DS. Biće pičvajza! Kavgu je, dakle, zametnula SNS nekakvim saopštenjem da je Bojan Pajtić, bajagi, „biznismen i tajkun na čelu pokrajinske Vlade, da je razorio Fond za kapitalna ulaganja, Razvojnu banku Vojvodine i budućnost građana Vojvodine“.

Narodnjaci su u startu napravili kardinalnu grešku, jer saopštenje nije prevedeno na jezike vojvođanskih naroda i narodnosti, što je u flagrantnoj (kaže li se tako?) suprotnosti sa političkom korektnošću kojoj su se priklonili i srcem i dušom. Vaistinu nema smisla obavestiti i takoreći otvoriti oči samo vojvođanskim Srbima, a sve ostale prepustiti nemilosrdnom Pajtićevom vekovnom razaranju.

Dovranisana nam DS ne bude lenja, presavije tabak, pa i ona izda saopštenje u kome je, šta bi drugo, saopštila da SNS po svemu sudeći ima nameru da se protiv političkih protivnika bori „gnusnim lažima“. To je, pak, načisto razjarilo narodnjake koji su promptno uzvratili, opet saopštenjem. „Političke lekcije“, piše u priopćenju, „ne bi trebalo da dele oni koji su bukvalno razorili zemlju, iza kojih je ostala najveća stopa nezaposlenosti i siromaštva u Evropi, koji su upropastili ugledne firme i dozvolili kriminalu i korupciji da se razmahne i kao hobotnica obuhvati sve sfere društva.“ Sada očekujemo da DS imperija izvrati udarac.

A do tog časa nije zgoreg prisetiti se da se legitimitet svake ovdašnje vlasti (bar svake koju ja pamtim) tradicionalno temelji na opanjkavanju one prethodne. Ne trčite pred rudu, obuzdajte primisli, nije mi namera da umanjujem odgovornost DS-a za loše stanje u zemlji, ama – pravde radi – treba reći da na političkoj sceni Srbije nema više nijedne stranke, osim možda Partije Vlaha, koja u ovom ili onom momentu nije bila na vlasti i koja ne snosi deo odgovornosti za ćorsokak u kome smo zaglavili.

Da i ne pominjem Dinkića koji, kao Tito preko Romanije, ide iz vlade u vladu i koji se već dvanaestu godinu mota po kojekakvim, nipošto beznačajnim ministarstvima. U tom smislu, dame i gospodo, preporučujem vam da ne podležete panici i da se ne hvatate na lepak međustranačkih ratova saopštenjima. Znate kako se kaže – hartija trpi sve. Lično, poverovaću im kad se odistinski potuku i posle toga jedni druge pošalju u zatvor.

 
Danas, 08.11.2012.

Peščanik.net, 09.11.2012.