Foto: Peščanik
Foto: Peščanik

Budite srećni što vlast sa nama nije na note. Oni kakvi su, poređali bi ih u fa, fa, la, si, mi. Da smeju – i u diplomatske note bi stavljali neki prostakluk. Zato i kažem da smo dobro prošli – narodni poslanik je simulaciju felacija pokazao samo narodnoj poslanici. Mada je sigurno aludirao na sve, pa i glasače svoje stranke. Ako sledeći put bude simulirao jedenje, znajte da ne misli na lignje.

A kad smo već kod simulakruma od države, još jedan prođe rat (glasom Đuze Stojiljkovića) uzburkan ko more… Prođe i atentat nevidljiv kao F-117, prohujaše pritisci ko devedesete, ustaše odustaše jer su prepustili primat neprijatelju sa juga, kosovski severni Srbi izađoše, tablice ostadoše…

Ali se pozorište u našoj kući nastavlja. Nedaćemo Kosovo, prodaćemo EPS. A prodaćemo bogami i Telekom. Samo da mu ovom divljačkom otimačinom SBB pretplatnika vratimo monopol na tržištu. U Telekom smo nepotrebno ulupali silne novce, dok ćemo EPS prodati po onoj staroj: upropasti za velike pare pa prodaj za male. Time će se ispuniti i predsedničko proročanstvo da vlast neće podizati cenu struje. Podići će je novi vlasnik.

Ali, ćutite, važno da se ne ispuni ono drugo proročanstvo – da će neko pobiti novinare ko Bili zečeve. Predsednik Srbije je rekao da se „nada“ neuspehu tih pretnji, što je dobra vest jer znači da mu je nada veća od strepnje. Da sluti pravu opasnost sigurno bi podigao migove (dizao ih je i za manje) umesto što ovim nemarnim stavom daje mig teroristima da se država baš i neće uzrujati.

Mada možda i nije vreme za takvo poverenje, naročito ako znamo da predsednik Srbije ume i da omaši u predviđanjima. Dva miliona za Hilari Klinton koja je izgubila od Trampa, podrška Trampu (njemu pare ne trebaju) koji je izgubio od Bajdena, podrška kolegama autokratama koji izgubiše glavne gradove… Ja da sam Putin, zamolila bih ga da mi uskrati podršku pod hitno.

A da sam predsednik Srbije, zabrinula bih se zbog tinjajućeg protesta žena jer su žene uspele da trampovcima izmaknu crveni tepih ispod nogu. Našim ženama (za sada!) niko ne ukida pravo na abortus, ali ni muškarcima ne uskraćuje pravo na silovanje, seksualno maltretiranje i šikaniranje, a žene su ipak većina u glasačkom telu. Ako u najvišem zakonodavnom telu narodna poslanica tretira svoje oponentkinje čak ne ni kao telo nego kao meso koje sebe nudi naokolo, šta dalje očekivati? Da se ono „što volim novinarke koje lako kleknu“ uvrsti u dečije razbrajalice, a inf(e)lacija u finansijske izveštaje? Je li se na Kosovu desila kapitulacija ili kopulacija?

Izgleda da smo se mimoišli u razumevanju. Mi smo govorili da hoćemo sekularnu državu, a dobili smo seksualnu. Jer se ovoj vlasti baš, hm, kopulira za nas. A to možda i ne izađe na dobro.

Peščanik.net, 14.11.2022.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)