Beogradski anarhisti Ratibor Trivunac (28), Tadej Kurepa (25), Ivan Vulović (25), Sanja Dojkić (20), Ivan Savić (26) i Nikola Mitrović (30) bili su optuženi za međunarodni terorizam, ali je Više tužilaštvo prekvalifikovalo optužnicu kojom im se na teret sada stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Oni su okrivljeni da su ispisivanjem grafita i bacanjem molotovljevih koktela na zgradu ambasade Grčke u noći između 24. i 25. avgusta 2009. izazvali opštu opasnost.

Branilac prvooptuženog Ratibora Trivunca, advokat Srđa Popović rekao je da su optuženi ostali pri svojim iskazima koje su dali ranije.

Na početku suđenja za međunarodni terorizam 17. februara svih šestoro optuženih negirali su navode optužnice, dok je optuženi Ivan Vulović priznao da je bacio molotovljev koktel, a Sanja Dojkić da je ispisala grafit na zidu ambasade.

Srđa Popović je rekao da je nepoznato ko je bacio drugi molotovljev koktel jer su Vulović i Dojkić rekli da dvojica takođe optuženih Ivan Savić i Ivan Mitrović nisu bili na licu mesta kako je navedeno u optužnici.

Beogradski anarhisti su više od šest meseci proveli u pritvoru koji im je ukinut 17. februara. Suđenje će biti nastavljeno 23. aprila, kada je zakazano saslušanje svedoka odbrane, posle čega se očekuje izlaganje završnih reči.

 
Peščanik.net, 24.03.2010.