Foto: Slavica Miletić
Foto: Slavica Miletić

Sad se već ustalilo da državni funkcioneri podnose krivične prijave protiv sebe samih. Umesto da podnose ostavke a da potom podnesu i sudske i zatvorske sankcije.

No, možda ministar vojni i odbaci svoju krivičnu prijavu protiv sebe, naročito sad kada je skupštinski odbor po hitnom postupku „utvrdio“ da presretanja komunikacije nije ni bilo. Jer, kao što se onomad na TV ekranu pojavio broj Loto kuglice koja će tek nekoliko sekundi kasnije biti izbačena iz bubnja, tako je lako moguće i da se ministar vojni vidovito ostrvio na članak koji će tek nedelju dana kasnije izaći i to u drugom nedeljniku. Što dalje znači da nije presreo prepisku prvobitnog urednika i autora teksta. Jer ni predvidljiva kuglica nije imala veze sa noćnim upadom narodnog poslanika u Lutriju Srbije.

Uostalom, koga je pa i briga za aferu sa kuglicom kad po novom zakonu porez od igara na sreću više neće ići materijalno i socijalno ugroženima nego će sve ostajati državi. Koja je večito najugroženija. Dobro, neće država baš sve te pare spiskati na rusko oružje, nešto će, po drugom novom zakonu, podeliti („pravično“ ali ipak ne preko deset hiljada evra) i roditeljima „nestalih“ beba. Sa kojima nije dužna da podeli i odgovor gde su i uz čiju pomoć bebe nestajale godinama.

Ali, tako vam je to u zemlji u kojoj svaka vucibatina zamišlja da je bog i batina (jer nema nikog ko bi je razuverio i kaznio). A ovih nekoliko skandala i afera je tek kap u moru. Da bismo se setili svih nepodopština ove vlasti valjalo bi nam da ih pamtimo po azbučnom redu. Da napravimo neki bukvar pokvarenjaštva u kojem svako slovo ima svoju reč. Ali ne kao u onoj staroj azbuci Az, Buki, Vedi… nego: A – Asomakum, B – Beograd na V – vodi. G – glasanje na zvonce, D – Doljevac naplatna rampa, Đ – đubre medijsko i svakovrsno.

E-e-e (takozvano „lascivno E“ iz obraćanja subvencionisanom poslodavcu koji je zaposlio samo žene očekujući da ih e-e-e). Ž – železnička i autobuska stanica. Z – zakonodavstvo koje vlast ubija kao Muslimane iz izreke „za jednog Srbina sto Muslimana“ što je izvađeno iz konteksta jer je rekao: sto Muslimana za jednog Srbina.

I – izmišljeni atentati, izmišljeni Ikarbus mercedesi, izmišljeni prijatelji i izmišljeni neprijatelji.

Jovanjica. Krušik. L – lažne diplome, lažne vesti, lažni uspesi. Lj – ljaga koja je bačena na svakog ko ne obožava ovu vlast.

Mini hidroelektrane. N – nasrtaji na novinare, nelegalna gradnja u zaštićenim zonama, novogodišnji ukrasi pola godine. Nj – njakanje u skupštini, njegovo prevashodstvo, njanjavi REM.

Oliver Ivanović.

Pa samo slovo „p“ je dovoljno da ispuni pola bukvara. Plagirani doktorati, pljuvanje neistomišljenika, pljačkanja države, prisluškivanje, presretanje prepiske, praćenje, pretnje, prisile, privođenja, prebijanja, puj-puj-puj, daleko im lepa kuća.

R – razbacivanje javnim (a našim!) parama kojih ima za naoružavanje a nema za navodnjavanje, nema za lečenje, ima za dernečenje, ima za crkve ali ne i za škole.

Savamala. T – tetka iz Kanade i tata iz Beograda. Ć – ćutanje državne tužiteljke, ćutanje RTS-a.

U – udavljeni Obrenovčani.

Fantomi. Helikopter. C – crtanje meta i pucanje u njih iz svih medijskih oružja. Č – čađave tehnologije u subvencionisanim fabrikama, DŽ – džabalebaroši i džiberi u državnim službama, Š – šeici sa Interpolovih poternica.

Peščanik.net, 24.02.2020.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)