Kao predsednik stranke sam uvek poštovao svaku vrstu autonomije i slobode poslanika i funkcionera LDP. To je naročito važilo za poziciju Vesne Pešić, koja je pored moje beskrajne podrške uživala razumevanje svih čak i kada se sa njom nisu slagali. Na to sam posebno ponosan.

Mislim da je obaveza LDP-a bila da osudi stradanje civila u Libiji i da je mnogo važnije to što smo prekinuli sramno ćutanje naše diplomatije od fabrikovane afere kojom se menjaju teze kako bi se izbegla odovornost za politiku razumevanja koju Srbija ispoljava za diktature po svetu. Samo tako što ćemo ići događajima u susret mi možemo razvijati kredibilitet stranke.

Naše razlike u doživljaju odgovornosti prema poziciji i uspehu stranke i do sada su bile značajne. One u mom slučaju nikada nisu bile lične, pa zato ne mislim da se opravdanje za ovakav postupak može tražiti u nesporazumu koji je u međuvremenu definitivno okončan.

S obzirom da je za 21. maj zakazana Izborna skupština LDP-a svi stranački organi, pa i Politički savet su i inače u postupku izbora koji će dati političku ocenu rada stranke. Na moje zadovoljstvo predsednik će biti izabran glasanjem svih članova.

LDP, 30.03.2011.

Peščanik.net, 30.03.2011.

Srodni linkovi:

Ostavka Vesne Pešić

E-novine – Ostavka odraz neslaganja