Predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića i članove njegove porodice u nedelju popodne presrelo je troje napadača koji su nasrnuli na njih. Jovanović je bio u vozilu u kojem se, pored njega i supruge, nalazilo i njihovo troje dece, među kojima je i najmlađa dvoipomesečna kći.

Jovanović je uspeo da izbegne napad i da se udalji, ali su napadači ostali na mestu napada i nastavili da vređaju i prete roditeljima njegove supruge, poručujući da će Jovanovića ubiti i da “neće ostati živi”. O napadu je obaveštena zemunska policija koja je odmah reagovala, a trenutno je u toku potraga za napadačima.

Napad na porodicu Jovanović je direktna posledica političkih prilika u zemlji i kampanje koja se vodi protiv predsednika LDP. Pozivamo sve državne organe i javnost, a naročito one koji mogu da utiču na atmosferu u društvu, da preduzmu sve da se onemoguće ili preduprede ovakve događaje u kojima su ugroženi životi i bezbednost ne samo predsednika LDP nego i članova njegove porodice. Danas je napadnuta porodica sa troje male dece koja nemaju nikakve veze sa politikom i njima, kao i svim drugim ljudima u ovoj zemlji, mora biti obezbeđena potpuna sigurnost.

LDP, 22.03.2009.

Peščanik.net, 22.03.2009.