U radio emisiji Peščanik od 11.03.2011, vaš gost Vladimir Popović istakao me je kao člana nekakve bande, uz Radeta Bulatovića i Gradimira Nalića, koja je uz viski slavila ubistvo premijera Zorana Đinđića. Budući da takva jeziva kleveta može izazvati nesagledive posledice, molim vas da objavite ovaj protest.

Upoznajem širu javnost da sam član Demokratske stranke od osnivanja, a potom i Demokratske stranke Srbije u koju sam se učlanio, pre svega, zbog afiniteta prema pokojnom piscu Borislavu Pekiću. Aktivni sam učesnik svih protesta protiv vlasti Slobodana Miloševića. U mom stanu i advokatskoj kancelariji, u ulici Kralja Petra, okupljali su se učesnici protesta u bekstvu od policijske represije, okrepljivali se i grejali za nove akcije. Bio sam istaknuti član Predsedničkog štaba i zajedno sa Vojislavom Koštunicom proputovao preko 80.000 kilometara tokom kampanje u septembru 2000. U Kosovskoj Mitrovici mi je polomljena noga, a u kampanji sam doživeo i druge vrste zlostavljanja, do pretnji fizičkom eliminacijom cele moje porodice. Bio sam jedan od punomoćnika koalicije DOS u dokazivanju izborne krađe pred Saveznim ustavnim sudom. Imenovan sam za Generalnog sekretara Predsednika SRJ posle petooktobarskih promena. Bio sam Narodni poslanik prvih šest meseci od uspostavljanja demokratske vlasti i dao ostavku zbog koncentracije funkcija. Premijera Zorana Đinđića, čiji sam vršnjak, poznajem iz gimnazijskih dana i rado se sećam naših polemika ispred Devete gimnazije. Vest o njegovoj smrti me je pogodila iz duboko ličnih razloga, što je poznato svima iz mog okruženja.

Ne upuštajući se u obrazlaganje mojih političkih stavova u periodu kada sam bio član Predsedništva DSS, jer je to tema koju pokušavam da zakopam, napominjem da sam iste godine kada je ubijen premijer doživeo infarkt i povukao se iz političkog života.

Pošto sam pao u iskušenje i svojoj ličnosti poklonio pažnju da vas uvedem u neke biografske činjenice, a kako su i moja deca vršnjaci i poznanici Đinđićeve dece iz perioda odrastanja u Studentskom parku, i nemaju priliku da skinu ljagu koja je i na njih bačena, smatram da bi sa vaše strane bilo korektno da pozovete Vladimira Popovića da objasni razloge i kontekst pominjanja mog imena. Uveren sam da je u pitanju nepoznavanje okolnosti ili zabluda o ličnostima i događaju koji je, ubeđen sam, samo obična fikcija. U suprotnom, smatraću ovu kriminalizaciju svoje ličnosti i lažno obvinjavanje kao udarac protiv koga ću se boriti svim dozvoljenim sredstvima.

 
Peščanik.net, 14.03.2011.

Srodni linkovi: