Dana 23.12.2009. godine na sajtu www.pescanik.net objavljen je moj tekst „Pismo javnosti“. Danas sam obaveštena da je dnevni list „Pravda“ u dvobroju od 26.12.2009. godine preneo delove mog teksta objavljenog u „Peščaniku“ i to u formi intervjua, bez navođenja glasila iz koga su delovi teksta preneti.

Članom 3 st.2 Zakona o javnom informisanju propisano je da su novinar i odgovorni urednik javnog glasila dužni da tuđe informacije, ideje i mišljenja prenesu verodostojno i potpuno, a ukoliko je informacija preneta iz drugog javnog glasila, uz navođenje glasila iz kojeg je informacija preneta.

Ja intervju za list „Pravda“ nisam dala, te je list „Pravda“ moj tekst mogao samo da prenese verodostojno i potpuno uz navođenje glasila iz koga je prenet.

Odmah sam telefonom pozvala list „Pravda“, te kako u redakciji nije bilo nikoga, poslala sam mejlom zahtev da u prvom narednom broju izvrše ispravku, tako što će objaviti moj zahtev za ispravku i navesti glasilo iz koga su preuzeli delimično sadržinu mog teksta pod naslovom „Pismo javnosti“ objavljenog na sajtu www.pescanik.net.

 
Mirjana Savić
Požarevac, 26.12.2009.

 
Peščanik.net, 26.12.2009.