Da odmah objasnim zašto.

S jedne strane moj kandidat, Čiča Gliša, kao doduše i većina drugih kandidata, zalaže se za istinu, za bolji život, za zapošljavanje i za nove investicije, za brzi ulazak u Evropsku uniju, za podizanje nataliteta, za nastavak pregovora s Albancima, za borbu protiv korupcije (nema zaštićenih!), za plaćanje PDV-a tek nakon naplate roba i usluga, za uvođenje kancelarije za brze odgovore, za vladavinu prava i reformu sudstva, za običnog čoveka makar bio Rom ili gay, za budućnost naše dece, za oporavak agrara, izgradnju infrastrukture, za saradnju sa svim zemljama sveta, za kažnjavanje svih ratnih zločina ko god da ih je počinio, za odavanje pošte svim žrtvama bez obzira na njihovu pripadnost. Oduvek gaji posebno poštovanje prema uspomeni na Zorana Đinđića.

S druge strane, naš Gliša je skromna, nestranačka ličnost koja nas nije gnjavila nikakvom kampanjom. Slobodno mogu reći da se preporučuje svojim dosadašnjim uzornim životom. Pre svega, ne daje nikakva obećanja. Ne ubija, ne laže i ne krade, čak ni ne kraducka. Nije komunjara. Ne ide na premijere. Nije učestvovao u spornim privatizacijama, oružanoj pobuni, ne vrši pritisak na sudstvo, nema svoju firmu, nije ni u jednom upravnom odboru, nije ni dinara uzeo iz budžeta, izvori njegovog finansiranja su transparentni jer nikakvog finansiranja ni nema. Stanuje u skromnom dvosobnom stanu, kod tetke, nema čak ni sopstvene šoljice za kafu. Nosi ruski sat (malo mu kasni), nema auto, vozi se isključivo gradskim prevozom. Nema nikakve, ni najudaljenije veze sa Kolubarom, Azotarom, Lukom Beograd, vakcinama, koferčetom, Nacionalnom štedionicom. Nije palio džamije i ambasade, nije krao patike, nije navijač. Ne poznaje Cecu Ražnjatović. Nikada ne bi ušao u neprincipijelne koalicije. Ni bilo koje druge.

Zbog svega navedenog, verujem da će Čiča Gliša ispuniti sve ono za šta se zalaže. Zato, ne bacajte glasove na velike stranke. Ako ne na ovim, Gliša sigurno pobeđuje na sledećim izborima.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

 
*pseudonim

Peščanik.net, 06.05.2012.