Multi kulti, foto: Slavica Miletić

Multi kulti, foto: Slavica Miletić

Pred Srbijom nije običan izbor. Na njihovoj strani su skoro svi mediji, svi tajkuni, svi kriminalci, sav ološ i sve bitange. Tamo više nema ničeg poštenog i čestitog. Ostao je samo poslednji šljam i užas na toj strani. Srbija ne sme sebi više da dozvoli takav luksuz da nas oni zaposednu i ugase ovu divnu zemlju i oteraju poslednjeg čoveka iz Srbije.

Ne, to nisu moje reči. I ne, ne komentarišu vlast. To su reči poslanika vladajuće stranke. I odnose se na nas. A to još i nije ono najgore što vlast o nama govori i piše.

Jer, koliko god loše da vi mislite o vlasti, vlast o vama misli još gore. To što će vam vlast sasuti u lice sa malog ekrana ne možete ni da zamislite, a kamoli da kažete javno.

A čak i da možete da kažete, oni bi vam rekli da ste vi još gori. Ako ih, na primer, pitate da prokomentarišu fotografiju na kojoj ministar zdravlja grli vođu narko klana, kao što se drznula televizija N1 da pita, premijer će vas (dobro, ne vas nego N1) u istom dahu optužiti da podržavate (pa još svakodnevno i otvoreno podržavate!) one koji su činili najstrašnije zločine i prodavali drogu našoj deci. (Šta li bi im tek rekao da su pitali šta se dešava sa onih 97 ubica iz Jajinaca – da su atentatori?!)

Slično su prošli i oni koji su pitali otkud droga u ministarskom automobilu ili otkud u ministarskom kabinetu osuđenik kome još nije ni istekla uslovna kazna. Prvo je saopšteno da mediji lažu i za jedno i za drugo, a zatim da je zbog droge u ministarskom autu podneta ostavka, a da je osuđenika sačekao otkaz u ministarskom kabinetu.

A onda se bacilo drvlje i kamenje na medije što se i dalje maliciozno bave pitanjima otkud u ministarstvima uopšte droga i osuđenik, umesto da veličaju časne postupke ostavke i otkaza jer, kako je objašnjeno iz kabineta i partija – da je neko drugi na vlasti, on ne bi tako časno postupio.

Naravno, objašnjenja iz kabineta i partija se nisu bavila mogućnošću da bi na vlasti mogao da bude neko ko na prvom mestu ne bi ni zapošljavao osuđenike niti bi prevozio drogu u ministarskim automobilima, pa makar zbog toga i nemao priliku da se posle hvali kako je, eto, kad je pukla bruka, ipak časno odstupio sa dužnosti.

Dobro, jasno je da vlast nema razloga da se promeni sve dok joj prolaze ovakvi ljudi i ovakvi postupci. Čak ni kada bi od medija dobila napismeno da takvo ponašanje više neće biti tolerisano, kao što je dobio novopečeni predsednik Amerike.

Promeniće se samo ako i od nas dobije da takvo ponašanje više nećemo da trpimo. Takođe napismeno. Na sledećim izborima.

Peščanik.net, 30.01.2017.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)