Koristeći naivnu opuštenost mučeničkog srpskog naroda koji se vaskoliko odmarao (hrvatski: isparavao) posle teškog alkoholnog rada tokom radne proslave pravoslavne Nove Godine – a posebice tragičnu zdravstvenu činjenicu da je predobri premijer dr Vojislav Austični iznenada dobio visoku temperaturu 37,2 (hrvatski: 39,2), te je bio nesposoban za svaki fizički ili, taman posla, intelektualni napor, što znači da je u stanju verskog šoka ležao na krevetu i buljio u prazno, sasvim neobavešten šta se njegovoj Srbiji sprema… Amerika nam je, opet, besramno i podlo, u času općeg mamurluka i vrućice Predsednika Vlade, uvela Nezaslužene & Nepravedne Sankcije (NNS)! Hladno i bezosećajno – kako to Zapad čini decenijama u svojoj antisrpskoj fiksaciji – priopćeno nam je da više nema nikakve finansijske pomoći koja se meri milionima dolara, da se iz Beograda povlače američki eksperti koji su, kao, nešto pomagali u tzv. reformama, zloglasni JAT (Jugoslovenski Aero Transport) i dalje neće videti New York & Chicago, biće otežano (čitaj: onemogućeno) priključenje međunarodnim finansijskim i trgovinskim institucijama, ukratko: našli smo se na američkoj crnoj listi, negde uz Belorusiju, Severnu Koreju i Kubu, baš tamo gde je mudri Voja Kalašnjikov, tokom novogodišnjih procesija u ledenim crkvama, video Hristovo svetlo u mračnom kosovskom tunelu.

Razlog za ovakovu besramnu i nezapamćeno odvratnu američku odluku je – bizaran: navodno, Vlada premudrog i pod jakom temperaturom Voje Neobaveštenog, ne surađuje s Haškim tribunalom, odbija da u maglom pokrivenu Nizozemsku pošalje tri generala (četvrti je, hvala bogu, na sigurnom mestu, kod ruskih prijatelja), neće da isporuči Ratka Mladića, ne čini ništa da uhapsi petnaestak heroja iz Republike Srpske koji su, sasvim slučajno, godinama u Srbiji. Sasvim je neshvatljivo da USA ne želi da čuje ovdašnje krike zvaničnika koji se, krsteći se, kunu da surađuju sa Hagom, najavljujući dvosmernu, čak i trosmernu saradnju, o čemu svedoči – bar stotinu puta ponovljena i neokrunjena misao dr Koštunice da je Srbija “svesna svojih međunarodnih obaveza” i da je pitanje Haga “pitanje svih pitanja”!

Bahata u svom imperijalističkom pohodu na slabe i nevine (šifra: Srbija), Amerika nikako da shvati da je ustanovljeni sistem “dobrovoljne predaje” jedini system koji Srbiji obezbeđuje koštunjavu stabilnost naše vrle Vlade; mi nežno pozovemo tzv. optužene da se predaju, javno kažemo da je Haški tribunal govno od suda na kojem za Srbe nema pravde, obećamo da ćemo do kraja Planet Earth brinuti o širim enklavama porodice optuženih… ali da je ispravnije da im se, eventualno, sudi kod nas gde bi, razume se, odmah bili oslobođeni, i ako se posle svega optuženi ne jave, otkud da je za to kriva Vlada Srbije, ne treba valjda Vlada da hapsi svoje građane, nismo mi Zoran Đinđić pa da Miloševića šaljemo u Hag kako bismo zadovoljili ljudožderske apetite krvoločnog suda u Hagu, mamu im jebemo zapadnjačku!

Jedan od koštunjavih mininistra u Vladi Srbije, izvesni Zoran Lončar, sumirao je pomenute američke sankcije haiku-rečenicom: “Ispunjavanje svojih međunarodnih obaveza Vlada nikad nije povezivala sa dobijanjem međunarodne pomoći”. Sa čim je Vlada povezivala izvršenje svojih “međunarodnih obaveza” Lončar The Gnom nije objasnio, sem ako u pitanju nije seksualna zahvalnost, u slučaju dr Voje Autističnog nešto sa nagim sovama koje ga stimulišu za nove, rekordne temperature.

Sasvim logično ignorišući ovu američku tzv. odluku o NNS, Vlada Srbije nije se ni sastala da razgovara o eventualnim konsekencama kojih, u biti, nema, jer je tako objasnio potpredsednik Vlade Srbije, takođe teško ali mentalno bolestan, dr Miroljub Labus, koji je, lucidno, u poslednjem stadijumu pravoslavne G17+ provizija-šizofrenije, primetio da se pitanje “izručenja optuženih” tiče samo dr Koštunice i, obratite pažnju – “njegovog kabineta”. Ova psihološki jaka Jackyll & Hyde varijanta u kojoj M.Labus odbija da je potpredsednik te iste Vlade i pominje “njegov kabinet”, kao da je, daleko bilo, u opoziciji, ili je gost iz klinike iz koje je upravo pobegao, mora da je zbunila Amerikance koji su ostali bez reči, zabrinuti pred brojem opasno obolelih u Vladi Srbije; reč je, izgleda, o zarazi dramatičnih razmera!

Srećom, sedam dana posle niskofrekventnih i očigledno besmislenih američkih tzv. sankcija – kako nam je objasnio takođe vrlo bolesni ministar finansija Mlađan Dinkić – svi mogu da nam popuše kurac: Srbija je finansijsko čudo, mi se rađamo tamo gde drugi umiru, sankcije, ako su to uopće nekakve zabrane, mogu samo da nam pomognu da se fokusiramo na podršku dr Voji Autističnom koji od temperature 36,2 ne zna da misli kao sav ostali svet. Sick Of It All! A umesto “dobrovoljne predaje”, čujem danas, u opticaju je “dobrovoljno hapšenje”: mi te uhapsimo a ti priznaš da si se predao! I Voja sit i Labusi na broju! O NNS da ne govorimo!

 
Feral Tribune, 11.01.2006.

Peščanik.net, 11.01.2006.