Inicijativa mladih za ljudska prava objavljuje konkurs za upis pete generacije studenata i studentkinja Škole nove politike, koja će početi krajem septembra 2011. godine.

Škola je namenjena studentima/kinjama društvenih nauka, mladim pravnicama i pravnicima, novinarima i novinarkama, omladinama političkih partija, kao i aktivistima/kinjama organizacija civilnog društva. Naši predavači su istaknute profesorke i profesori iz Srbije i regiona, aktivistkinje i aktivisti za ljudska prava, ambasadorke i ambasadori sa radnim iskustvom na Balkanu, kao i eksperti/kinje iz oblasti tranzicione pravde i evrointegracija.

Polaznice i polaznici Škole obavezni su da prisustvuju svim predavanjima i seminarima. Osmomesečna škola je podeljena na tri modula (tematske celine):

1) Ljudska prava
2) Tranziciona pravda
3) Evrointegracije

Škola se održava u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. U svakom od ovih gradova po 20 kandidata/kinja slušaće jednom nedeljno tročasovna predavanja. Nakon odslušanih predavanja, u okviru svakog modula biće organizovani seminari. Studentkinje i studenti Škole nove politike imaju obavezu da napišu akademski rad nakon svakog modula, kao i policy paper na jednu izabranu temu iz programa Škole. Radovi se pišu u saradnji sa mentorima/kama. Nabolji radovi biće objavljeni u zbirci radova alumnista/kinja Škole nove politike.

Kandidati i kandidatkinje iz Vojvodine predavanja pohađaju u Novom Sadu, sa juga Srbije u Nišu, a iz Beograda i okoline u Beogradu. Inicijativa nadoknađuje putne troškove studentima i studentkinjama koji ne žive u gradu u kojem pohađaju predavanja.


Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:

1) Motivaciono pismo koje bi trebalo da sadrži informacije o Vama, o tome čime se bavite i koja su Vaša dosadašnja iskustva. Takođe bi trebalo da Komisiji za selekciju pokaže koji su Vaši ciljevi i motivi za prijavljivanje na NPS i koja su Vaša očekivanja kao studenta/kinje NPS-a.

2) Dve preporuke osoba sa kojima ste sarađivali, bilo iz političke partije/organizacije ili Vaših profesora/ki (autentično potpisane preporuke sa brojem telefona i e-mail adresama osoba koje Vas preporučuju).

3) Popunjen upitnik koji možete preuzeti OVDE.

Konkursnu dokumentaciju dostaviti lično ili putem pošte na sledeću adresu:

(NPS aplikacija)
Inicijativa mladih za ljudska prava
Kondina 26/II
11000 Beograd, Srbija

Ili putem interneta na e-mail: [email protected] (preporuke sa potpisom je potrebno skenirati). Ako imate dodatna pitanja, molimo Vas da nas kontaktirate na [email protected].

Rok za prijavu je 15. jul 2011.
Biće kontaktirani samo kandidati/kinje koji uđu u uži krug.

 
Inicijativa mladih za ljudska prava, 04.07.2011.

Peščanik.net, 04.07.2011.