Beograd, 17.09.2022, foto: Peščanik
Beograd, 17.09.2022, foto: Peščanik

Vlast je još jednom pokazala koliko je zrela. Zrela za smenu. A pošto to ne sme da dozvoli, upregla je sve raspoložive snage da zabašuri samu sebe. I da nam objasni („da bi narod razumeo“) da nije ni za šta kriva i da je za sve samo ona zaslužna, mada je stvar potpuno obrnuta.

To ubeđivanje je malo teže išlo onima koji su se svojevoljno ispisali iz demokratske javnosti. Kako sad braniti i EuroPride i vlast? Pa isto kao i ranije – pljuvati po demokratskoj javnosti, kako bi i „građani razumeli“ da nema bolje alternative ovoj vlasti. Demokratska varijanta je podjednako bezvezna, zato smo mi i prešli na ovu stranu i nemojte da vas čudi što, braneći prava seksualnih manjina, napadamo političku i medijsku manjinu jer ovi prvi treba da se čuju, a ovi drugi da se ogade.

Vlast, dapače, nije imala nikakvih poteškoća da sama sebi uskače u usta i to kroz usta ministra policije (šetnje nije bilo, to smo mi samo sprovodili šetače na bezbedno) i premijerke (diskriminisana sam i kao vlast i kao lezbejka, no sam i ponosna – ali na vlast, ne na sebe kao deo LGBTQIA+).

Predsednik Srbije tek nije primećivao kontradiktornost. Čak ni u tome da mu se za višečasovni neodlazak u mokri čvor javno divi predsednik parlamenta – istog onog parlamenta koji su isti oni pretvorili u septičku jamu (valjda mu se zato i nije divio zbog neobavljanja nužde nego samo zbog neodlaska u toalet?).

Pošto je razjarivao prvo svoje pa sve ostale, svojatao prve a drugima poslao svojtu na litije, zabranio pa svojima naredio da odbrane, naprasno je rekao da od svih diže ruke. I požurio da ih opere.

Posle čuvenog „može da me zove ko hoće“, desilo se jedno „svi su pozvani“. Sa ovim iz Amerike ću da doručkujem, sa ovim iz Kine i Rusije idem na paradu, ali vojnu ne ovu drugu, Anu ću da pošaljem na prijem sa ovim evropskim poslanicima ali da se ne imenuje povod, a ja ću u Njujork. Kako to mislite – svi su u Londonu? Ne, ne, na Prajd se ne zove, na Prajd se dolazi, a na sahranu kraljice ne može bez pozivnice. Ne ni kao +1. Ali ja sa tim nemam problem, ovo u Ujedinjenim nacijama mu dođe isto neka vrsta sahrane. Osim toga, brinite vi vašu brigu. Gledajte kako vam naturaju tu LGBT, kako li se već zove, terminologiju. Mislite o tome da počinje gejna sezona, idu isprajdaji u vojsku, pa božićni prajdnici, a pogejtinjenja namirnica ni na vidiku… (Zašto ova oprajdara zapisuje moje misli? Zahtevam od prajdosuđa da reaguje po hitnom postupku!)

Peščanik.net, 19.09.2022.

LGBTQIA+

The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)