Poštovani,

Pišemo vam u ime Državnog pozorišta i opere Z. Paliashvili iz Tbilisija da bismo vas obavestili o trenutnoj situaciji u Gruziji i zamolili vas za podršku.

Gruzija je žrtva brutalne agresije koju je pokrenula Rusija 7. avgusta 2008. U XXI veku i pred očima čitavog sveta nad narodom Gruzije se sprovodi vandalizam bez presedana. Rusija je narušila suvernost i teritorijalnu celovitost Gruzije i okupirala je njenu teritoriju ubijajući civile, bombardujući i pljačkajući gradove i sela, uništavajući infrastrukturu, paleći šume, uzimajući civile, uglavnom decu, žene i starce, za taoce.

Duboko cenimo to što je civilizovani svet ustao protiv ruskog šovinizma, osudio agresiju Rusije na Gruziju i podržao rešenost Gruzije da izgradi demokratsko društvo. Sama, bez međunarodne podrške, Gruzija neće biti u stanju da prevaziđe ovu krizu i opasnost od uništenja, budući da se borimo protiv režima koji će se služiti neprihvatljivim sredstvima u ostvarenju svojih ciljeva.

Molimo za vašu podršku kako bismo očuvali suverenost i teritorijalnu celovitost Gruzije. Molimo vas da nam se pridružite u odbrani suverenosti Gruzije tako što ćete Gruziji posvetiti performans ili nekakav drugi događaj 20. septembra 2008. To se može ostvariti jednostavnim izricanjem posvete sa pozornice ili napomenom u programu. Podržite akciju – CIVILIZOVANI SVET PROTIV NASILJA.

Unapred se zahvaljujemo na podršci.

S poštovanjem,

David Sakvarelidze
Generalni direktor

Zaza Azmaiparashvili
Umetnički direktor i glavni dirigent

Rusudan Matsaberidze
Direktor

International Relations Department
Tbilisi Opera and Ballet State Theatre

25 Rustaveli ave.
Tbilisi 0108 Georgia
Tel/Fax: (+995 32) 98 32 50
Cell: (+995 99) 65 77 65
www.opera.ge

Peščanik.net, 27.08.2008.