Besomučno višemesečno promovisanje rekonstrukcije Vlade najzad se isplatilo i donelo uspeh. Ne mislim na uspeh rekonstrukcije, jer ne samo da nisu izbačeni svi koji su to zaslužili (sam Vučić je priznao da za to nije bilo snage i hrabrosti), nego smo dobili i neke koji nam ne trebaju. Nije baš montipajtonovsko ministarstvo smešnog hoda, ali jeste ministar za Kosovo (i Metohiju). Doduše, ako smo dobili ministra za EU nad kojom takođe nemamo ingerencije… Uostalom, kad bismo imali ministre samo za ono što imamo, onda nam ne bi bio potreban ni ministar finansija, zar ne?

Mislim na uspeh koji je postigao sam pojam: Rekonstrukcija.

Posle reči ”vampir” nad kojom nam je priznato autorstvo, sada možemo da se pohvalimo da smo, mada inače kuburimo sa izvozom, uspeli da izvezemo i rekonstrukciju. Rekonstrukcija je postala trend. I to svetski trend.

Vuk Jeremić, na kraju svog mandata, traži rekonstrukciju Generalne skupštine UN jer bez toga, a naročito bez njega, to telo (ne Jeremićevo nego Generalna skupština), neće biti lider 21. veka.

Obama bi da bombama rekonstruiše Siriju, čim mu to odobri makar Kongres, pošto su ga svi drugi, i UN i EU i NATO i Englezi, a naročito Rusi, odbili.

Putin rekonstruiše zakone ne bi li, na veliku radost njihovih ”Naših” i ogromnu zavist naših ”Naših”, potpuno ukinuo LGBT populaciju.

U Vukovaru čekićem rekonstruišu novopostavljene table sa ćirilicom.

Šešelju je odobrena rekonstrukcija sudskog veća. Samo mesec dana pre izricanja presude izbačen je jedini sudija koji je ukazao na nepoštovanje prava.

I tako, u samo desetak dana, Vuk Jeremić bi da rekonstruiše UN koje Obami nisu dale dozvolu da rekonstruiše Siriju jer to ne dozvoljavaju Rusi koji rekonstruišu LGBT populaciju što bi, samo da imaju neku vlast uradili i ”Naši” koji se kunu u ćirilicu koju neki ”njihovi” rekonstruišu sa uličnih tabli u Vukovaru koji bi sad bio BYKOBAP samo da se pitao Šešelj koji je rekonstruisao sudsko veće…

No, rekonstrukcija ne zamire ni na domaćem terenu. Naprotiv.

Čedomir Jovanović bi da rekonstruiše opoziciju i ujedini LDP i DS. Đilas je prvo odlučno odbio takvu ideju, ali je danas, na sastanku kojim je rekonstruisan Glavni odbor DS, manje odlučno rekao da to i nije nemoguće.

Danas su i naprednjaci zvanično zatražili od svog predsednika da se pristupi rekonstrukciji beogradske vlasti.

Beogradska vlast je odmah zatražila rekonstrukciju izbora – zahtevaju da se vrati pravilo koje su oni ranije ukinuli, a to je da se gradonačelnik bira na direktinim izborima, a ne u gradskoj skupštini. To je podržao i URS, koji je inače nastao rekonstrukcijom G17+, a iz vlasti nestao rekonstrukcijom Vlade, nakon čega je Dinkić rekonstruisan u savetnika vicepremijera.

Bauk rekonstrukcije kruži svetom.

Eh, šta ti je marketing.

Peščanik.net, 09.09.2013.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)