001/ROBOTS IN DISGUISE: Očajnički tragajući za senzacionalnom vešću koja će smekšati tvrdo hrvatsko srce i prosuti bisere divljenja glede Četvrtog Najpametnijeg Naroda Worldwide (kako je prošlog meseca glasio jedan od reklamnih slogana u plaćenom dodatku o Srbiji u magazinu Newsweek), bilo je samo pitanje kad će se takva vest poroditi i izazvati planetarno divljenje; kad se konačno pojavila, sasvim mirno, povremeno udarajući glavom o ragastov, čitao sam informaciju “FoNeta” koja naučno dokazuje Srpsku Superiornost, Tehnološki Patriotizam i Duhovnu Vertikalu pupčanom vrpcom povezanu sa Kosovskom Robotikom. Čitajte glasno: “Stručnjaci fabrike Zastava automobili su revitalizovali robota za završno bojenje stranica automobilskih školjki u pogonu Lakirnica, koji je bio teško oštećen tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Na revitalizaciji ‘horizontalnog robota’, mašine sa sopstvenim softverom za automatsko upravljanje i brojnim elektronskim komponentama, bilo je angažovano više od 50 Zastavinih stručnjaka različitih profila, koji su obavili kompletnu rekonstrukciju i izradili potpuno nov upravljački softver.”

Majku ti jebem, kažem sebi u sebi, diveći se do imbecilizma srpskoj upornosti da u život vrati jebenog robota za lakiranje automobilskih školjki, ovo svet još nije video: za svega devet godina, uz pomoć svega pedesetak eksperata, Srpski Robot može da lakira školjke kao da su lignje, jedino što jebe našeg Robota jeste što nema automobilskih školjki koje može da farba različitim političkim bojama – za hrvatski neupućene: Zastava ima tekućih problema s proizvodnjom automobila, ali zato nude fine wc kotliće koje će, siguran sam, Robot automatski izlakirati kao da su autići sa wc šoljom.

Još kad sam sinoć čuo Mlađana Dinkića, koalicionog G17 + robota iz koalicije sa Velikim DS Robotom (Borisom Tadićem), koji vrištećim tonom notornog lažova obećava da će Lakiranog Revitalizovanog Robota uskoro kupiti Volkswagen ili Opel ili već neko tako slavan, ali samo pod uslovom da Tadić & Dinkić pobede na budućim izborima, bilo mi je jasno da više neće biti seksa sa automobilskim školjkama i da fucking Robot ima druge zadatke.


002/SHE WANTS REVENGE:
Mesec dana uoči nadnaravno zajebanih historijskih izbora koji će, tvrdi nam se, gle, odgovoriti na question: hoće li Četvrti Najpametniji Narod Na Svetu (hrvatski: The Serbs) izabrati Europu kao svoju matericu ili će jaja polagati u rusko-belorusko-kineskom gnezdu, karte su već podeljene u tri omanja špila.

a. Ako krećemo s većinske desnice koja leži na srpskom mehaničkom srcu, izbor je zahtevno sladak; teški ali opojni mirisi fašizma s lokalnom četničkom notom krvi objedinjuju Srpsku Radikalnu Stranku (čitaj: vojvoda Šešelj), Demokratsku Stranku Srbije (čitaj: budući vojvoda Koštunica) i njihove robotske komponente: Socijalističku Partiju Srbiju (čitaj: samo mrtav Milošević je dobar Milošević) ili Jedinstvenu Srbiju (čitaj: Dragan Marković Palma, vlasnik grada koji se kliče Jagodina). Svi zajedno imaju finu priliku da osvoje više od pedeset odsto glasova i onog nejebanog Robota ustoliče kao budući Simbol Srbije!

b. Negde u centru između hard core desnice i ekstremne LDP normalnosti, između Evrope i Kosova, ključnih tačaka njegovog izbora – u električnu stolicu smestio se Boris Tadić pokušavajući da sedi na dve klimave stolice: da nas s jedne strane robotski lakira uveravanjima da on jeste za Evropu, da on jedva čeka da potpiše Sporazum o pridruživanju sa EU, – a da nas druge strane zamlaćuje kako će Srbija u Evropu ući jedino celovita, samo sa Kosovom ili nikako, jer on, Boki Taki, nikad neće priznati nezavisno Kosovo što ima pravnih posledica koliko i moja izjava da sam nezavisno Kosovo već priznao pre deset godina kad je svakom idiotu koji nije robot moralo biti jasno šta će se desiti.

c. Konačno, imamo alternativu: LDP veruje da je Srbiji mesto u Evropi, da je saradnja sa Tribunalom neophodna, da je povratak svih ambasadora u zemlje iz kojih su povučeni jer su te zemlje priznale nezavisno Kosovo – nešto normalno i neophodno, baš kao ulazak Srbije u NATO, baš kao vezivanje Srbije za EU a ne za Kinu, Kubu, Libiju, Severnu Koreju ili Rusiju.


003/PANIC AT THE DISCO:
Usred predizborne kampanje koja se uglavnom tabloidnim shitom odvija na wc-relaciji Koštunica/Tadić sa zanimljivim jezičkim šiframa (Koštuničina strana u svakoj prilici Tadićev blok zove “Koalicija Čanak, DS, G17+”, kako bi u suženoj svesti srpskog glasača podvukla prisustvo Nenada Čanka, osvedočenog srbomrsca), desilo se da je u Evropskom Parlamentu govorio Xavier Solana, još 1999. u Srbiji osuđen na 20 godina teške robije, zajedno u paketu sa Bill Clintonom i Tony Blairom, koji valjda još negde trunu u zatvoru u Požarevcu ili u srpskoj Prištini; nesrećni Solana kojem Robotizovani Srbi nikad neće oprostiti što ih je 1999. godine kao GenSekorganizacije NATO lično bombardovao – danas je The Star Europske Unije, zadužen za spoljne poslove, ali, jebi ga, kragujevački robot u Srbinu, programiran da se ponaša kao da je Milošević još živ, nikako ne sme da prizna da mu godi kad ga Solana, u ime jebane EU, podržava.

Videli ovih dana: taman kad je Solana u ime Evropske Unije dao virtuelnu podršku “demokratskim snagama” u Srbiji, oni kojima je dao podršku prvi su popizdeli; neka portparol-kravica iz Bokitakijeve štale poručila je da se Solana “ne meša u unutrašnje stvari Srbije”, kako, bre, da se ne meša, kad od njega tražite da onu zašiljenu olovku iskoristite za potpis o Sporazumu, idete okolo i pričate i kenjate o EU, a kad vam EU poruči da je uz vas onda se na EU poserete.

Ova vrsta Robotskog KG Ludila da mi, kao, hoćemo u Evropu, oličava onu vrstu šizofrenije zbog koje sve češće Boris Tadić poseže za akustičnom gitarom; ako već ne zna da priča, ne zna ni da svira.

Ispostavilo se, jebiga, neka izvine Robot, da ništa ne znamo – sem ako ne poverujete u onu reklamnu stranicu Newsweeka koja će vas uveriti da su The Serbs “Četvrti Najpametniji Narod Na Svetu”. Od tolike Robotske Pameti Za Lakiranje, već mi je pun nježnik; umesto da polomimo Robota, uhapsimo 50 naučnika koji su Robota silovali devet godina i svečano proglasimo da smo, vaistinu, jedan od najglupljih naroda na svetu što se može oceniti golim okom Stevie Wondera, jer smo posle 13 godina Miloševićevog ludila pristali na petogodišnji zulum Vojislava Koštunice uz mogućnost da isti ponovo postane Premijerski Robot, mi se i dalje bavimo kosmičkim vizijama da će Kosovo ostati delom Srbije, naročito otkad je juče usred Prištine otvorena USA embassy.

Čak ni kragujevački Robot tu ništa ne može: aktivno revitalizovan za lakiranje stvarnosti – sasvim je impotentan pred kosovskim lepotama, duhovno vertikalan u svakoj pravoslavnoj horizontali, osebujno neprogramiran na dijagonalu a naročito na transvezalu!

Ukratko, goli qurac. S naglaskom na polno opredeljenje Robota! 

 
Feral Tribune, 09.04.2008.

Peščanik.net, 10.04.2008.