Dnevni red: zabraniti sve.

Zabraniti usvajanje ruske dece građanima Amerike, jer su među američkim usvojiocima primećeni krvnici.

Zabraniti semenke, jer su nekada davno neki od tih koji su grickali semenke bili strvoderi.

Povući sapun iz slobodne prodaje, jer se time propagira samoubistvo.

Zabraniti akvarel, jer je to slikarska tehnika kojom se služio Hitler, a svi vrlo dobro znamo šta se potom dogodilo.

Ne, nije kraj. Nema zaustavljanja! Idemo dalje, istim tempom i ne isključujte printer! Narodu su svakog dana potrebni novi, friški zakoni.

Ograničiti prava homoseksualaca, jer je primećeno da među njima ima i pedofila.

Zaštitimo našu decu! Zabranimo homoseksualcima da žive zajedno, da sklapaju brakove i da međusobno nasleđuju imovinu. A kakve to veze ima s decom? Pa i nema, nego tek tako – za svaki slučaj. Da ne bude da su se oni prvi setili.

Šteta što među pedofilima ima tako malo lezbejki. Ali to nas ne sme zaustaviti. I zato, u ime Hrista – lovite i njih đuture s pederima.

Nema zaustavljanja! Primećeno je da ima pedofila i među heteroseksualcima. Milioni drskih heteroseksualaca žive zajedno i prave se kao da je sve u redu. A u stvari, oni rađaju decu i samo čekaju prvi zgodan trenutak da ih obeščaste. I zato…

Zatvoriti matičarske urede i ograničiti natalitet.

Što manje dece, to teže pedofilima. Iscrpljivanje je naše glavno oružje i mi ćemo ga koristiti do naše konačne pobede!

Uzgred, nije li Čikatilo[1] bio nastavnik fiskulture? Aj-aj, kakva nesmotrenost! Odmah zabraniti fiskulturu u školama, pohapsiti nastavnike fizičkog, zapečatiti školske sportske objekte, a Lesgafta[2] kazniti novčanom kaznom. Bolje ikad nego nikad.

Sto četrdeset mrtvo pijanih ruskih građana nije uspelo da savlada put od Božića do Krstovdana. Dotukli su ih mrazevi. Hitno uhapsiti celo rukovodstvo Hidro-meteorološkog zavoda.

Samoubica skočio s mosta – srušiti most!

Macujev[3] udario po klaviru i promašio b-mol – raspustiti orkestar i ukloniti spomenik Čajkovskom. Uostalom, u vezi borbe s pedofilijom, ovog drugog smo mogli i ranije da se setimo. Znamo mi taj „Dečiji album“…

Nema zaustavljanja! Samo napred, brže! I ne udaljavati se od teme. Petoro poginulih u saobraćajnoj nesreći. Troje ih je pre toga jelo picu, a dvoje rižoto s gljivama. I zašto italijanski restorani već nisu zatvoreni, a gljive zabranjene? Gde je Oniščenko?[4] Jesmo li mi ovde došli da radimo ili da zevamo? Zašto je Ilja Reznik još uvek na slobodi? Pa taj se pesnik i pevač koristi onim slovima od kojih se lako mogu napraviti reči „k….“ i „Putina u penziju“?

I na kraju, o smradu. Građani Ruske Federacije pišaju po ulazima i remete javni poredak po zidovima, ogradama i tarabama. A Duma nije lastiš, pa da se protegne na celu domovinu i postavi po jednog Nariškina[5] u svaki ulaz. Ali problem je veoma bitan i zato se odmah mora rešavati. Na molbu trudbenika, najstrože zabraniti mokrenje. Oni već mole. Oni plaču i mole!

Problemi se moraju suzbijati u korenu. I nema zaustavljanja do konačne pobede bezumlja. Ne dozvoliti ljudima da dišu, jer i Hitler je disao, a svi vrlo dobro znamo šta se potom dogodilo.

Šta mislite, da li je ovo dovoljno za jednu sednicu? Ili da još nešto predložimo, i u prvom čitanju odmah prihvatimo? Dok printer nije eksplodirao?

 
Viktor Šenderovič, Новое Время, 04.02.2013.

Prevod s ruskog Haim Moreno

Peščanik.net, 13.02.2013.

———–    

  1. Čikatilo – Andrej Romanovič Čikatilo, serijski ubica osuđen za 65 ubistava (53 dokazana, a 56 je on sam priznao) izvršenih između 1978 i 1990. Među žrtvama je bilo 35-oro dece od 7 do 17 godina.
  2. Lesgaft – Pjotr Francevič Lesgaft (1837 – 1909) antropolog, lekar, pedagog, osnivač naučnog sistema fizičke kulture ili fiskulture, kao praktičnog metoda za očuvanje zdravlja.
  3. Macujev – Denis Leonidovič Macujev, savremeni ruski pijanista i jedan od viđenijih društvenih radnika. Od 2006. je stalni član Saveta za kulturu i umetnost predsednika Ruske Federacije.
  4. Oniščenko – Genadij Grigorjevič Oniščenko, rukovodilac Rospotrebnadzora, čuven po zabranama uvoza prehrambenih proizvoda: lososa iz Norveške, vina iz Gruzije, govedine iz SAD…
  5. Nariškin – Sergej Evgenijevič Nariškin, dugogodišnji visoki državni i partijski činovnik, od 21. decembra 2011. predsednik Dume.