The Countenance Divine http://bit.ly/1wMS6bU

 
Danas, na taj Veliki dan kada je Veliki Putin rešio da poseti Veliku Srbiju Velikog Vučića, tokom dnevnog „biskanja“ po medijima sam naleteo i na izveštaj koji bi možda bio najzanimljiviji antropolozima koji se bave plemenima Amazona. Naime, Putinovo Božanstveno Lice, The Countenance Divine, pojavilo se na nebu iznad Beograda.

Srpsko-ruski bizarijum je specifična pojava. Poput Stokholmskog sindroma, odnos našeg čoveka prema Rusiji je svojevrsni vid mazohizma prožetog glupošću. Dok u Srbiju najviše ulažu SAD i Evropska unija, Rusija otkupljuje njene delove po bagatelnim cenama. Pravi razlog za veličanje Velikog Putina – toliko nam je pomogao. Skoro pa kao Vučić.

Moja partnerka je danas dva sata provela vraćajući se na Mirijevo od Autobuske stanice… peške. Autobusi i tramvaji nisu radili. Važno je da je Putin nešto radio. Odvojio je čak nekoliko sati da svrati u Srbiju, a mi mu priređujemo paradu, pa još to pravdamo nekakvim proslavama… čega? Prvog svetskog rata? Drugog? Pobede u ratu? Nepoznato. 16. oktobar je apsolutno ništa.

Švedska je nedavno proslavljala dve stotine godina mira, čisto da znate. A mi paradimo, pokazujući vojnu, ratnu spremnost.

Ponižavanje Srbije – zbog koga se upravo oni koji Putina vole, bune – podignuto je na novi nivo. Upravo od onih koji se busaju u svoje velike, srbske grudi.

Bizarijum se nastavlja – „kiša će da stane tačno dok je Putin tu, pa će da krene da pada kada on ode“. Putin, dakle, „donosi sunce“ u Srbiju. I odnosi novac.

Profesor Farnsvort (Farnsworth) u jednoj legendarnoj epizodi Futurame kaže: „I don’t wish to live on this planet anymore“.

I don’t wish to live in this country anymore.

I zato moramo da menjamo ovu zemlju.

 
Peščanik.net, 16.10.2014.