Po grandioznom planu direktora Gasproma Alekseja Milera predviđeno je da se u Petrogradu izgradi džinovski soliter visok 400 metara. Nekoliko hiljada građana Petrograda izrazilo je svoj protest, tražeći ostavku gradonačelnice Valentine Matvienko, pitajući se da li će Petrograd postati otirač za noge Gasproma.

Javne ličnosti, arhitekte i istoričari, na mitingu su izneli svoje stručno mišljenje protiv ovog projekta. Tridesetak mladih ljudi je 9. oktobra blokralo ulaz u zgradu Gasprom kompanije. Oni su demonstrativno zapalili maketu Ohta centra, uzvikujući parole – Ovo je naš grad! Ovo nije Gasprom-siti! Pobedićemo Milera!

U okviru pokreta Podzemni front, koji javno istupa protiv izgradnje kule Ohta-centra i uništavanja izgleda Petrograda (Pitera), promovisana je i protesna pesma Probudi se i usprotivi se. Tekst i muziku napisao je Vadim Kuriljov, a spot je napravio Oleg Kozirjev, Jagodin najbolji blogerski drug, koji joj je pomogao da organizuje akciju na internetu kada je na ruskoj TV objavljeno da je Đinđića stigao zasluženi metak. Ovde prilažemo i Olegovu rođendansku čestitku Putinu: Zašto pisci, gde su Romi.

Dobili smo i lični pozdrav od Jagodine blogerske grupe:

До встречи на ленте друзей!
Успехов Вашему радио!! 
Želim vam sve najbolje!

 
Peščanik.net, 15.10.2009.