Dok sam ja gojzericama nanovo gazio zadatu reč da ću za “Istinomer” pisati redovno i sažeto, ministar zdravlja se samoispisao iz Vlade, Demokratska stranka proslavila je rođendan, predsednik DS-a i cele Srbije proslavio je sebe rekavši da izvan DS-a nema previše političara spremnih na najveće žrtve zbog svojih ideja. A koje su ideje šefa Partije i cele Srbije? Jedna je (baštinjena od Slobeka i Vojćeha) da bude otac svim Srbima, u kak se sad veli, regionu, što će reći i onih koji će uskoro biti izloženi popisu stanovništva u Crnoj Gori. According to Vesna Pešić, kojoj ja verujem, iz našeg blagoslovenog pravoslavnog fonda za izuzetne namene, gde verovali ili ne imamo pedeset sedam milijardi dinara, jedan deo biće potrošen na to da se Srbi u Crnoj Gori izjasne kako dolikuje, da nam tamo osvojenim procentima osvetlaju obraz i ojačaju naš uticaj…

A kako će se predsednik DS, cele Srbije i Sabora svih Srba u regionu žrtvovati? Tako što će svečano prisustvovati otvaranju konzulata u Herceg Novom (koji će konzulat samim tim činom biti osveštan, Herceg Novi dođe nešto kao Mali Hilandar, daleko od Beograda, a naše!), predsednik Srbije će svojom harizmom i govorancijom podsetiti građane Crne Gore ko su i šta su! Postojao je ako se ne varam Savet Svih Srba Sveta, čiji su inicijali bili ocila, sad se Savet na čelu sa predsednikom naše Republike ograničio na region i naša siromašna, bleda mati trošiće novac svojih građana kojima nije dobro i koji nisu svi Srbi na Srbe u okolnim državama, tome služi Savet svih Srba regiona, u daljem tekstu SSSR!

Šta je još bilo, u aferi Kofer mir-mir-mir/niko-nije-kriv: sto hiljada evra neznano čijih i neznano otkuda iskrslih nisu nikakav prekršaj, drugo je da su pare nekome nestale; speaking of money, negdašnji poverenik DSS za “Kolubaru” gledajući nas poput svog šefa pravo u oči kaže da “nema govora o pljački stoleća”, tako je, Draganče, vek je tek počeo.

Akteri najavljene stiropor revolucije tj. pripadnici Srpske napredne stranke svoj marš ka vlasti otpočeli su kršenjem autorskih prava, puštali su muziku bendova koji nisu bili radi da nastupe na njihovom mitingu, autori muzike će ih tužiti. Buduća ministarka flore Jorgovanka Tabaković ukorila je nezahvalnike što se ne raduju besplatnoj reklami i brojnoj publici koju je SNS okupila.

Iako nestranačka ličnost premijer Mirko Cvetković spreman je na najveće žrtve za svoju ideju. Koja je njegova ideja? Pa, da bude predsednik Vlade! A njegova žrtva?! Pa sve ga češće javno, čak i njegovi izabranici i potčinjeni, nazivaju Tadićevom marionetom. Žrtva je uglavnom izjavila kako Vlada nije izgubila autoritet, što je istina, ono što nemaš ne možeš ni izgubiti.

Ministar trgovine hteo je da bude uz pašenoga na utakmici Srbija-Izrael, pa je putovao besplatno do Tel-Aviva kao gost Fudbalskog saveza, u Izraelu je obavio privatni poslovni sastanak (iako kao ministar ne sme da se bavi privatnim biznisom) pa nije ni otišao na utakmicu; ne zna se ko mu je platio hotel, ali se zna da ga je u Beogradu na povratku sa njegovom privatno-službeno-navijačko-pašenoško-grebatorskog putešestvija na aerodromu “Nikola Tesla” čekao službeni automobil, medij koji mu pomaže da se vrati u službeni ministarski mod!

Kad smo kod fudbala, moj heroj je komentator RTS-a: “Ovo je prva utakmica sa Izraelom otkako je naša država izborila samostalnost”, kako lepo rečeno: kao kad bi nekom čoveku umrli iste godine baba i deda, kroz godinu-dve i oba roditelja, još najmilijima nije dao godinu dana, a žena mu pobegla sa nekim geometrom i onda mu neko kaže: “Ni brige te, sad si svoj gazda!”

&

O ukrštanju starijih parova poteklih iz jagodinskog okruga a pod visokim pokroviteljstvom g. Palme pisao sam u “Peščaniku” (“Mali lebensborn“, preporučujem), da samo još spomenem i vojne sveštenike koji se oštre za bogosluženje po kasarnama, karaulama, rovovima i marševima, i ovo: dvadesetog fabruara parlament će pod nebogougodnom prisilom Evropske unije verovatno ukinuti blanko ostavke koje su narodni poslanici potpisali svojim partijama, ali šta ćemo sa narodnim deputatima koji su se u Hramu Gospodnjem zavetovali na večnuju pamjat tj. da će doveka imati na umu ko ih je u Skupštinu doveo: partija, a ne ubogo stanovništvo koje je jeste glasalo, ali je partija u okviru svoje kvote zaposlaničila koga je ona htela, i taj ima da se vasceo mandat klanja Tvorcu i Svedržitelju svome.

Istinomer, 14.02.2011.

Peščanik.net, 14.02.2011.