Dakle, kako smo postali optimisti samo zato što ćemo u maju imati izbore. Prvo, velika je verovatnoća da će na njima pobediti oni koji u lancu ishrane jedva da stoje neku stepenicu iznad zmija i pacova. Drugo, ako pobede takozvane proevropske snage oličene u DS-u, dobićemo na čelu vlade ljude koji misle da se mrak rasteruje tako što se viče – sijalica.

Raspisujući izbore Tadić nam je poručio nekoliko stvari. Prva je – i dalje sam zaljubljen u sebe, a drugo, dva puta je izgovorio reč vlastan. Samo Koštunica može da uzgovori tu lažno starinsku, idiotsku reč sa dignitetom. Ta reč je Koštuničin zaštitni znak, ekskluzivno njegova intelektualna svojina, koju je Tadić sada ukrao za sebe.

Na Madagaskaru nijedan vojnik nije smeo da jede noge vola, jer bi, slično volu, postao slab u kolenima i nesposoban da maršira. Kao što su nekadašnji ljudi jeli određene biljke i životinje da bi stekli željene osobine, tako je i predsednik pojeo reč vlastan, ne bi li se sjedinio sa Koštunicom i postao idealni Srbin. Koštunica je Milošević, Tadić je Koštunica, glasi stara kletva, koja se sada ispunjava do kraja.

Ako nam maj donese proevropsku vladu, nastaviće se kredibilne provere u potrazi za Mladićem, Đelić će da nastaviti da šilji penkalo, Jeremić da vojuje u UN-u, Tomica Milosavljević biće proglašen za prvog doživotnog ministra zdravlja, beogradske vlasti će sa još 1000 svetiljki osvetliti Hram Svetog Save, a domaća fukara, koja se dodvorava Pilatu i Kajafi u liku međunarodne zajednice, biće i dalje remetilački faktor u pokušaju stabilizovanja srpske države.

Ako pobedi, Tadić će se sa istim poštovanjem odnositi prema Koštunici kao što je ovaj sa pijetetom primao Miloševića. Posećivaće ga u njegovoj dači u Belanovici, gde će ovaj neshvaćeni Srbin prelistavati neoborivi ustav iz 2006, kao Napoleon na Svetoj Jeleni francusku gramatiku, da bi se osećao više Francuzem.

Bio je i 12.mart, radikali su organizovali koncert u Novom Sadu, Igor Mirović je proslavljao završetak prve faze igradnje Limanskog parka. Koštunica je neverovatnom brzinom položio venac na ulazu vlade i kao utvara se izgubio u senci vladinih zidina. Tadić se prekrstio na grobu i otišao daljim poslom pojačavanja kapaciteta Srbije da brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

U jutrošnjim vestima ste čuli da je Turska blokirala pristup youtube-u zbog snimka kojim se vređa osnivač moderne turske države, Kemal Paša Ataturk. Prema turskim zakonima, vređanje Ataturka je krivično delo. Prema srpskim političkim običajima, vređanje Zorana Đinđića je vrhunska provera srpskog patriotizma.

Na današnji dan je pogubljen ruski revolucionar Buharin, koji je rekao – ne zaboravite, drugovi, da je na barjaku slobode koju nosite i kap moje krvi. Nova ruska država ga je zaboravila, a njegov dželat još uvek mirno leži u počasti i hladu kremaljskih zidina. 

 
Radio emisija Peščanik, 13.03.2008.

Peščanik.net, 13.03.2008.