Vesna Pešić, koja je podnela ostavku na mesto poslanika Liberalno-demokratske partije, neće biti isključena iz stranke, izjavio je predsedavajući Političkog saveta LDP Rajko Danilović, ocenivši njenu odluku da pređe u samostale poslanike “nekorektnom”.

Danilović je, u izjavi za Tanjug, naveo da Pešićeva nije obavestila LDP da napušta poslanički klub, kao što ih nije obavestila ni da podnosi ostavku na mesto predsednika Političkog saveta stranke i dodao da nemaju informaciju o tome da li namerava da napusti i stranku.

“Niko joj, naravno, neće tražiti ostavku na mesto poslanika, niko je neće isključiti iz LDP-a. Jedina evropska stranka u našem parlamentu i političkom životu je LDP. On ne primenjuje ta sredstva u razilaženjima sa političkim neistomišljenicima. Mi nikoga ne isključujemo iz stranke”, istakao je Danilović.

Prema njegovim rečima, Pešićevu niko nije sprečavao da ima svoja gledišta i da zauzme različite stavove prilikom glasanja, tako da izlazak iz poslaničkog kluba LDP za nju ne predstvlja nikakav “dobitak”.

“Njen gest da istupi iz poslaničkog kluba LDP i da nastupi kao samostalni poslanik je nekorektan, kao što je bio nekorektan i njen gest podnošenja ostavke na mesto predsednika Političkog saveta LDP”, kazao je Danilović.

On je naveo da je Politički savet kritikovao njen istup, kao i neki drugi organi LDP-a, “jer je nanela štetu, mada ne preveliku, političkoj stranci koja doživljava uspon svog rejtinga”.

“Istup Pešićeve iz Političkog saveta, i sada iz poslaničkog kluba LDP, pokazuje da ona nema dovoljnu političku inteligenciju, jer to nije u saglasnosti sa strankom kojoj pripada”, ocenio je Danilović.

E-novine, 08.04.2011.

Peščanik.net, 09.04.2011.