Oči slepog vođe, dizajn korica: Slaviša Savić
Dizajn korica: Slaviša Savić

Uvodna beleška

Prvi Ljubin tekst na sajtu Peščanika objavili smo 9. novembra 2016. pod naslovom „Plastični kult“. U sledećih 5 godina napisao ih je još 460. Poslednji tekst u ovoj knjizi, „Vrhovni komandant konoplje“, napisao je 5. oktobra 2021. Naslov knjige „Oči slepog vođe“ je izabrao autor, po naslovu svog teksta iz aprila 2017.

Ovo je knjiga o Aleksandru Vučiću. Tokom njegove duge vladavine naši autori su se otimali, vapili „Nisam ja njegov biograf“ i prestajali da pišu. Ljuba se kretao u suprotnom smeru i umesto jednog tražio dva teksta nedeljno. On gazi po blatu Vučićevog režima, posmatra ga izbliza i izveštava o tome u direktnom prenosu. To je njegova misija.

Odlagali smo sklapanje ove knjige čekajući da prestane korona. U stvari smo čekali da padne Vučić, pa da imamo srećan kraj. Nismo dočekali ni jedno ni drugo, ali oboje će nestati, jednom u budućnosti. Vučić možda pre korone. A svi razlozi za to su već sada dostupni u ovoj knjizi.

oktobar 2021.

Pročitajte predgovor Dejana Ilića. Preuzmite pdf ove knjige. Papirno izdanje vas čeka u knjižari Beopolis u Domu omladine, uz još dve nove knjige: „Ponedeljak može da počne“ Nadežde Milenković i „Srbija u kontinuitetu“ Dejana Ilića.

Peščanik.net, 20.12.2021.