U toku je najbolji rijaliti ikada.

Dinkića i dinkićevce izbacilo. Ne, kaže Dinkić, dobra zemljo, lažu, nismo izbačeni. Ne, Dačić ne laže, nego samo SNS i SPS imaju različit stav o URS (prema predsedniku Skupštine). Ne, možda ne lažu, u kom slučaju ću ja biti najveći gubitnik, jer su ostali namireni, zavapljuje Ljajić. Ništa nije gotovo, Nikolić podržava Dačića. Ne, ništa nije gotovo, jer Vučić danas drži sveti arhijerejski glavni odbor. Ne, ne, ništa nije gotovo, jer ako ostane URS, lepa bi bila koalicija SNS i DS, obrecuje se Dačić. Ta koalicija nije moguća, ozbiljan je Todorić. Koalicija je odsvirala svoje, kažu u LDP. Ne, nije, jer ako Toma i Vučić uzmu da sviraju u diple, sa zvezdanim nebom nad njima, a moralnim zakonom u njima…

Pa, dobro, neka se i drugi odreknu (funkcija). Kako se Vučić odrekao, njega ne interesuje vlast nego samo da Srbiji bude dobro (opet predsednik Skupštine, a i šire). Knežević se stavlja Partiji na raspolaganje. Bratislav Petković zanemario poslastičarnicu. (Polu)obavešteni dnevnici pišu da je Maja (Gojković? Nikolić?) viđena, ne za Ivanjicu, nego za ministarku kulture. Reporteri svih televizija, omamljeni vremenskim promenama, a u rijaliti autfitu, strasno izveštavaju o svemu ovome, ostavljajući utisak dobro obaveštenih izvora (sa dva putića).

U Velikom bratu ima kakvih takvih pravila za izbacivanje.

U ovom nikakvih, pa je stvar utoliko napetija. Hajde da izbacimo Dinkića, jer on je odgovoran za ekonomiju, a ona gora no ikad. Ali, pošto pregovaramo sa EU, hajde da zadržimo Grubješićku, jer se upoznala sa kim treba. U policiji žandari zakazali, pa neka se i Dačić malo odrekne. Ja priznajem Vučića za suštinskog premijera, ali bih još malo da budem formalni, umilno će Dačić.

Nema veze što Ustav još  ne poznaje podelu premijera na suštinske i formalne. Nema veze što je za ekonomiju odgovorna Vlada, a ne samo jedan ministar. Nema veze što je pre samo godinu dana Dinkić bio neupitan ministar finansija, kako za formalnog, tako i za suštinskog premijera. Nema veze. Neka u Srbiji cveta hiljadu deponija, pardon, cvetova. Nema veze, neka strategija za (ko zna koju) reformu pravosuđa praznije zveči nego pravosudna kasa iz koje treba isplatiti struju, vodu, advokate po službenoj dužnosti.  Nema veze što Srbija broji preko milionitog nezaposlenog, mi, politička elita Srbije smo tako zabavni. Sa nama se nikad ništa ne zna. Mi ne priznajemo pravila nijedne jedine igre. Pa ni Velikog brata. Nema veze što imamo zakon o restituciji uključujući i republikansko uređenje, važno je da smo najzad pokopali sve već pokopane Karađorđeviće tamo gde treba, a preživelima prekoredno vratili kuće. Mi se samo zabavljamo i to preko svake mere i preko svačijih leđa (izuzev naših).

Baš kao sreski načelnik Jerotije iz „Sumnjivog lica“. Iz Centra je stigao šifrovani telegram. Ključ za šifru se zaturio ili je bar neizvesan. Zna se samo da je ključna reč za rekonstrukciju Vlade – namirenje. Sve ostalo je svastikin but, plava riba, kljukana dinastija, trt, trt, trt. Uključujući Centar, Jerotija i nevoljnog Dinkića.

Peščanik.net, 31.07.2013.


The following two tabs change content below.
Vesna Rakić Vodinelić, beogradska pravnica, 1975-1998. predaje na državnom pravnom fakultetu u Beogradu, gde kao vanredna profesorka dobija otkaz posle donošenja restriktivnog Zakona o univerzitetu i dolaska Olivera Antića za dekana. Od 1987. članica Svetskog udruženja za procesno pravo. 1998-1999. pravna savetnica Alternativne akademske obrazovne mreže (AAOM). 1999-2001. rukovodi ekspertskom grupom za reformu pravosuđa Crne Gore. Od 2001. direktorka Instituta za uporedno pravo. Od 2002. redovna profesorka Pravnog fakulteta UNION, koji osniva sa nekoliko profesora izbačenih sa državnog fakulteta. Od 2007. članica Komisije Saveta Evrope za borbu protiv rasne diskriminacije i netolerancije. Aktivizam: ljudska prava, nezavisnost pravosuđa. Politički angažman: 1992-2004. Građanski savez Srbije (GSS), 2004-2007. frakcija GSS-a ’11 decembar’, od 2013. bila je predsednica Saveta Nove stranke, a ostavku na taj položaj podnela je u aprilu 2018, zbog neuspeha na beogradskim izborima. Dobitnica nagrade „Osvajanje slobode“ za 2020. godinu.

Latest posts by Vesna Rakić Vodinelić (see all)