Solidarna akcija za obeležavanje genocida u Srebrenici

 
Od 8. do 11. jula ove godine biće organizovana memorijalna biciklistička tura Beograd – Srebrenica, u organizaciji neformalne aktivističke grupe (Eva Dinić, Vladimir Jevtić i Nina Đurđević Filipović), u saradnji sa SOS Vlasotince i uz podršku Žena u crnom i Rekonstrukcije ženski fond.

Želimo da pokažemo solidarnost sa žrtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama, kao i da ukažemo javnosti Srbije na potrebu za suočavanjem sa zločinima koji su počinjeni na tlu drugih država, bivših republika SFRJ, a u ime građana i građanki Srbije.

Učesnici/e biciklističke ture Beograd – Srebrenica krenuće 8. jula iz Beograda, a prva noćenja planirana su u Šapcu i Loznici. Naredna stanica je mesto Potočare kod Srebrenice, gde bi biciklisti/kinje trebalo da stignu 10. jula. U Potočarima je planirano noćenje, a tu će se okupiti i ostali/e učesnici/e Marša mira.

Narednog dana, 11. jula svi/e učesnici/e prisustvovaće komemoraciji u Srebrenici.

Hrana, troškovi puta i noćenja, medicinska pomoć kao i bezbednost učesnika/ca su obezbeđeni. Broj učesnika/ca je ograničen.

Ako ste zainteresovani za učešće u ovoj biciklističkoj turi, više informacija možete dobiti preko mejla: [email protected]

ili na Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/events/458455174247719/?fref=ts

 
Peščanik.net, 29.05.2013.