IZVODI IZ ŠTAMPE 02.10-03.10.07.

Milošević je praktično Kosovu darovao državnost. Čak bi se moglo reći da je on taj koji je dobio rat za nezavisnost Kosova!… Skupština Kosova će proglasiti nezavisnost, ali ne odmah, nego početkom sledeće godine. U to ne treba sumnjati. Može se očekivati i da odmah zatim severni deo Kosova nešto proglasi, uz istovremeni ulazak srpske vojske i policije na to područje.
Baton Hadžiju, analitičar, Dnevnik, 03.10.07.

Kosovske božure oprašuju predivni leptirovi. Oni tim leptirovima hoće da otkinu krila. A šta je leptir bez krila do obična gnusna buba.
Ratko Mladić, begunac, Pravda, 02.10.07.

Naša pregovaračka politika je politika gubljenja vremena kojoj ne verujem. Oni ne mogu ni oko čega da se slože sem oko Kosova. To onda nije iskreno i na prvoj krivini će pući. Ovo je izuzetno kompleksno pitanje u kome kohabitorska vlast u Beogradu vidi samo svoje interese.
Momčilo Trajković, predsednik SPOT-a, Pravda, 02.10.07.

Ima u krvi ovog naroda još Karađorđa i Miloša, oni se moraju roditi, jer zato i postoje.
Slobodan Turlakov, kolumnista, Svedok, 02.10.07.

Za Ginisovu knjigu gluposti je kako je opština Sombor izglasala da će Somborci sami od sebe da kupe svoju glavnu ulicu.
Čedomir Backović, advokat, Pravda, 02.10.07.

Globalna mreža u stvari nije ništa drugo nego nego savremeni oblik službe za „informisanje“ globalnog Centralnog komiteta sveta.
Mirjana Bobić – Mojsilović, spisateljica, Politika, 02.10.07.

Nama državljanstvo Srbije predstavlja prije svega, svojevrsnu emotivnu kompenzaciju zbog nepoštenog načina razbijanja zajedničke države.
Budimir Dubak, funkcioner crnogorske Narodne stranke, Svedok, 02.10.07.

Odluka Vladimira Putina da postane ruski premijer imaće dalekosežne posledice na ceo svet, na budući položaj i razvoj Rusije posebno, ali i na sudbinu Srbije.
Mića Jovanović, analitičar, Glas javnosti, 03.10.07.

„Kuriru” i „Glasu javnosti” zasad nisu potrebne ni nagradne igre ni pornografija, jer guslaju i dalje intervju sa Miloradom Ulemekom Legijom.
Slobodan Stojićević, uvodničar, Politika, 03.10.07.

Naravno da je u slučaju „Ćirilica – zvanično pismo“ ponovo reč o neuništivoj sposobnosti naših političara za šlihtanjem svima koji se malo jače deru i ne treba to shvatati tragično. Boli nas uvo, volimo i ćirilicu i latinicu, možemo da zamislimo da nam je ćirilica recimo sin, a latinica recimo ćerka, ili da nam je ćirilica recimo brat, a latinica recimo sestra, ili da nam je ćirilica recimo otac, a latinica recimo majka. U svakom slučaju, nema nijednog valjanog razloga zašto ne bismo obilato koristili obe. Samo ne u istoj reči.
Marko Vidojković, pisac, Politika, 03.10.07.

Okončanje saradnje sa Haškim tribunalom nije stvar političke volje, već tehničkih problema.
Vojislav Koštunica, premijer Srbije, Dnevnik, 03.10.07.

Iza pojedinih neonacističkih i klerofašističkih organizacija se krije DSS. Te grupacije su omladina DSS-a sa lažnom ličnom kartom kao kojekave paravojne formacije početkom prošle decenije koje je direktno kontrolisao Milošević.
Nenad Čanak, lider LSV, Pravda, 03.10.07.

U vojsci je mnogo veći procenat za ulazak u NATO nego u građanstvu.
Dragan Šutanovac, ministar odbrane Srbije, Večernje novosti, 03.10.07.

Peščanik.net, 03.10.2007.