IZVODI IZ ŠTAMPE 03.01-07.01.08.

Sva njihova (DS i DSS) sporenja završe se kao bura u čaši vode jer jednostavno nemaju bolji izbor.
Zoran Stojiljković, nastavnik BU, Blic, 03.01.08.

Moji protivnici nisu mogli da spreče da budem prvi na glasačkom listiću, i to im je najteže palo. Kad Bog nešto hoće, nema čoveka koji to može da spreči i zaustavi.
Tomislav Nikolić, predsednički kandidat, Press, 05.01.08.

Toma (Nikolić) je kampanju počeo iz rudnika. Na početku karijere, to mora da je izmislio Vučić, Toma je radio kao rudar. Tako su počeli i sedam patuljaka. Njihova Maja zvala se Snežana. Očekivalo se da će njegovim razvojnim putem novinari koji prate kampanju “svim SRSem” završiti u krematorijumu.
Dragoljub Petrović, novinar, Kurir, 6-7.01.08.

Verujem da će Tomislav Nikolić pobediti već u prvom krugu, a to se vidi i iz grubosti koju Boris Tadić i DS koriste protiv njega. Oni se boje pobede SRS-a jer ćemo pokazati građanima da sa istim porezima i istim novcem može da se živi mnogo bolje.
Jorgovanka Tabaković, poslanica SRS, Press, 05.01.08.

Funkcioneri SRS su se na binu popeli uz zvuke pesme “Spremte se, spremte, četnici”. Skup je počeo intoniranjem himne “Bože pravde”, a završen je pesmom “Molitva”.
Beta, 06.01.08.

(Tomislav Nikolić) veliki je glumac po prirodi, ali i žestok tiranin u dubini svoje plitke duše.
Dušan Veličković, astrolog, Kurir, 6-7.01.08.

RS je lakše da se brani ako je Tadić predsednik nego ako to bude Nikolić.
Milorad Dodik, premijer RS, Blic, 6-7.01.08.

Favoriti su kandidati SRS i DS, jer sam ja, kao inženjer, mislio da su važnija dela od marketinga.
Milutin Mrkonjić, predsednički kandidat, Dnevnik, 04.01.08.

Godinu 2000. ne pamtim po silasku SPS-a sa vlasti.
Ivica Dačić, predsednik SPS, Politika, 03.01.08.

Kada žena pobedi na predsedničkim izborima, Bogoljub će biti ovde.
Milanka Karić, predsednička kandidatkinja, Beta, 05.01.08.

I bez Makijavelija, narodnjaci znaju da njihova igra sa predsedničkim izborima nije dobra. No, izbor pred kojima se oni nalaze zbilja je težak. Ne biraju oni političkog saveznika. Oni biraju čitavu politiku. Neprijateljski stav SAD i EU prema srpskim interesima gura ih da izaberu Nikolića. Grupna umreženost i politički konformizam upućuju ih da izaberu Tadića. Kao Buridanov magarac, između dva jednaka stoga sena, oni su do sada oklevali. Kod Buridana, magarac je, ne mogavši da se odluči, na kraju uginuo. Ako predugo budu oklevali narodnjaci su u prilici da podele istu političku sudbinu.
Slobodan Antonić, analitičar, Politika, 03.01.08.

Predsednički kandidat Nove Srbije Velimir Ilić primio je danas blagoslov episkopa mileševskog Filareta u manastiru Mileševa u prisustvu velikog broja sveštenika, monaha i vernika i tako započeo svoju predsedničku kampanju, saopšteno je iz NS.
Tanjug, 02.01.08.

Čvrstom podrškom i nizom lepih reči, pre nekoliko dana u Mileševi je počašćen lider NS Velimir Ilić, koji je predsedničku kampanju počeo upravo u ovom manastiru. Koji dan pre njega u ovom verskom objektu bio je kandidat SPS Milutin Mrkonjić, koji je, uz silne pohvale njegovom graditeljskom umeću, dobio i podršku na izborima. Takođe, nije tajna da je vladika (Filaret) i o radikalima uvek govorio sve najbolje.
Večernje novosti, 05.01.08.

Posle reči Ilića (Velimir) da je Tadić đavo, nemoguće je da jedan deo režima podrži đavola, pogotovo ako Ilića, kako on kaže, podržava i SPC.
Aleksandar Vučić, funkcioner SRS, Kurir, 6-7.01.08.

Njegovo (Velimir Ilić) čačansko-grebićevsko šesto čulo, bolje od bilo koje skupe agencije, nepogrešivo procenjuje srbijanskog seljaka željnog asfalta i gromopucatelnih, demagoških parola.
Dragan J. Vučićević, uvodničar, Press, 05.01.08.

DSS je dao podršku Iliću (Velimiru) i zbog straha da Ilić sam ne osvoji više od polovine glasova koje je na parlamentarnim izborima osvojila koalicija DSS i NS. To bi značilo da je Velja, a ne Voja, glavni čovek koalicije.
Dragan Đilas, ministar, Blic, 04.01.08.

Ako Ilić (Velimir) ne prođe dobro na izborima, Koštunica će moći da se ogradi jer to i nije bio kandidat njegove stranke i neće biti mnogo dotaknut. Ako Ilić ostvari respektabilan broj glasova, Koštunica može zasluge da pripiše sebi.
Neven Cvetićanin, analitičar, Kurir, 05.01.08.

Koštunica bi trebalo da ima na umu sudbinu Dobrice Ćosića, koji je, našavši se u donekle sličnom položaju krajem 1992. dugo lavirao između DOS-a i Miloševića i tako – budući bez snage da nametne sopstveni kurs – neslavno završio političku karijeru.
Đorđe Vukadinović, analitičar, NIN, 03.01.08.

O značaju predsedničkog kandidata DS za Rome svedoči i to što su ga opevali i u svojoj “himni” “Đelem, đelem”. “Đelem, đelem, lungone dromesa, maladilem Tadić Borisesa…”.
Tanjug, 04.01.08.

Zadatak Rasima Ljajića bio je da pridobije Rome da glasaju za Borisa. U tu svrhu, on je počeo da govori na romskom jeziku. To je bilo smehotresno. Jedan do mene pitao je: “Je l’ to mađarski?”, a drugi mu odgovara: “Koji brate mađarski, to je ciganski!”, prepričava Radun (Branko, analitičar).
Kurir, 03.01.08.

Tadić se najpre obrukao u Subotici, izjavom da mu je sumnjivo što manjine imaju svog kandidata, a potom je saopšten spisak uglednih Mađara koji će podržati njegovu kandidaturu.
Iz saopštenja DZVM, Tanjug, 05.01.08.

Posle hleba od tri dinara, sada nam (Tomislav Nikolić) najavljuje ukidanje turizma na Kopaoniku, kako bi tamo postavili vojne baze. Samo ne znam zašto ih ne pominje, na primer na Šar-planini.
Dragan Šutanovac, ministar, Press, 03.01.08.

Smernice politike radikala poslednji put su zacrtane u Šešeljevom testamentu.
Vladimir Goati, analitičar, Blic, 03.01.08.

Znam zašto RTS favorizuje Tadića, koji samo što ne iskače iz goveđe paštete.
Marijan Rističević, predsednički kandidat, Kurir, 04.01.08.

Očekujem još veći politički uspeh, jer sam prevazišao funkciju predsednika opštine.
Dragan Marković Palma, gradonačelnik Jagodine, Politika, 03.01.08.

Podrazumijevalo bi se da predvodnik tako male države (Crne Gore) koja tek treba da krči put ka evropskim integracijama, neće pristati da zbog bilo kojeg detalja iz svoje biografije (Milo Đukanović) bude njen okov. Podrazumijevalo bi se da onaj koji bi htio da unizi svoju državu gurajući je kao svoj štit, ne bi bio najbolji, već najgori predsjednički kandidat. Siguran gubitnik na izborima. Naš slučaj je drugačiji.
Esad Kočan, uvodničar, Monitor broj 897/898

EU će 28. januara morati da bira da li hoće da potpiše SSP sa Srbijom… Ukoliko bi EU donela protivpravnu odluku o slanju svoje misije (na Kosovo) samim tim bi bio poništen i stavljen van snage parafirani SSP sa Srbijom.
Vojislav Koštunica, premijer, Večernje novosti, 04.01.08.

Tek kada bi EU povukla odluku o slanju misije (na Kosovo), mogli bismo ponovo da razgovaramo o SSP.
Vojislav Koštunica, premijer, Večernje novosti, 6-7.01.08.

Srbija će od EU ove godine dobiti 190,9 miliona evra bespovratne pomoći, koja će biti namenjena ekonomskom i društvenom razvoju zemlje.
Beta, 03.01.08.

Upozorenja srpske politike Briselu da SSP ne može biti potpisan sa “osakaćenom” Srbijom, ne treba razumeti kao put u samoizolaciju Srbije kojoj preti opasnost da postane ostrvo unutar EU, već kao najnužniju diplomatsku liniju odbrane integriteta zemlje.
Svetlana Vasović-Mekina, uvodničarka, Politika, 6-7.01.08.

Nisam siguran da bi naše upozorenje EU da bira između celovite Srbije i Srbije bez južne pokrajine, dakle da bi to moglo da zaustavi EU na putu priznanja nezavisnosti Kosmeta.
Miroslav Lazanski, komentator, Politika, 05.01.08.

Đelić je ovlašćen da potpiše SSP, pa će Koštunica ili prihvatiti potpisivanje sporazuma ili će morati da obara sopstveni kabinet.
Blic, 05.01.08.

Da bi Evropljani živeli bolje, njima treba Srbija kao članica EU. Da ta ista EU ne bi ostala izolovana, njoj je potrebna Srbija. I laiku je jasno da su ove dve tvrdnje naopake, da su teze zamenjene, baš kao što je teze zamenio i premijer Koštunica u svojoj najnovijoj poruci.
Milenko Vasović, uvodničar, Blic, 05.01.08.

Posle toliko uzaludnih žrtava i izgubljenih godina u ovom trenutku u javnosti se opet stvara gorak utisak da se pojedinci igraju sa opstankom zemlje. Strastveni igrači, međutim, oduvek su previđali jednostavnu istinu. Na kocki u krajnjoj liniji nikada ne dobija kockar kao ekonomski slabija, već kazino kao jača strana. Jači uostalom i postavlja pravila igre.
Slobodan Zečević, profesor Evropskog univerziteta, Danas, 03.01.08.

Treba da radimo ono što je Milovan Milovanović preporučivao pre 1912. da se radi sa Turcima – kod njih treba poneti zlatne cekine ili spustiti čakšire. Mi cekina nemamo, pa moramo vrdati kako umemo.
Milorad Ekmečić, istoričar, NIN, 03.01.08.

Bude li ceo zapadni Balkan sutra u EU, granice će izgubiti sadašnji značaj, svaki Srbin će moći da se kreće po celoj Evropi, pa i Kosovu, a naravno i svaki Albanac po Srbiji.
Ekonomist broj 397/398

Postoji, najzad, još jedan, možda i najvažniji razlog za uključenje u evropsku porodicu. Ona je jedini ne samo prirodni već i institucionalni okvir za stvarno, a ne samo tobožnje pomirenje svih naroda, što znači i srpskog naroda sa albanskim i svim drugim susednim. Pa da je samo to, dovoljno je da prema Evropi stremimo svim silama.
Dušan Miklja, komentator, Blic, 03.01.08.

Kao što su Bugari ušli u EU čuvajući i ćirilicu i pravoslavlje, tako i mi Srbi treba da uđemo u Evropu braneći naš identitet.
Boris Tadić, predsednik Srbije, Politika, 05.01.08.

Rade Šerbedžija je glumio uglavnom Ruse. Negativce. Na užas Tome i Koštunice.
Dragoljub Petrović, uvodničar, Glas javnosti, 04.01.08.

Umesto da otvoreno kažu šta su nam Rusi ponudili i šta mi tražimo od njih, ministri su preko medija krenuli da demantuju jedni druge… Kada je prošla vlada jedne susedne države prodala nekoliko vrednih državnih firmi u direktnoj pogodbi, to ju je koštalo mandata. I oni su ćutali. Zašto naša vlada ćuti i šta krije videćemo ako ugovor s Rusima bude potpisan. Ali tada se, zbog njihovog skrivanja, nikada neće saznati da li smo mogli dobiti i nešto više. Moći ćemo samo da ćutimo.
Radovan Ž. Marković, komentator, Blic, 03.01.08.

U pregovorima o statusu Kosova, vlada odlučujuću podršku očekuje od Rusije. Što je podrška veća, veća će biti i njena cena, bez obzira na rezultat.
Ljubomir Simović, pisac, NIN, 03.01.08.

“Rodoljubi” brane pregovore sa Rusima navodnim ustupkom zbog odbrane Kosova. Kad se sve završi, moguće je da ostanemo i bez NIS-a i bez Kosova.
Irena Radisavljević, uvodničarka, Blic, 6-7.01.08.

U beogradskom Malom žurnalu (11. XI 1909) pod uokvirenim naslovom “Visoki Dečani” izražen je dubok gnev: “Nisu nam ga oteli ni Turci, ni Arnauti, niti je zub vremena strošio tu slavnu zadužbinu. Oteli su nam ga na perfidan način Rusi, nebraća i novi dušmani”.
Petrit Imami, pisac, Danas, 5-7.01.08.

Izjave zahvalnosti “gvozdenom Vladimiru” prevazilaze granice Srbije. Tako su recimo, u trebinjskom selu Ljubomir već sagradili Putinov most, a u počasne Podgoričane rado bi ga uvrstili i predstavnici Narodne stranke. Takvo zvanje prvi je u crnogorskoj prestonici u martu prošle godine poneo Stjepan Mesić.
Večernje novosti, 03.01.08.

U situaciji sadašnje ozbiljne (samo)blokade domaćih informativnih izvora, kredibilni dopisnički izveštaji iz Moskve pomogli bi nam da koliko-toliko sagledamo perspektivu koja nam se (u oblandi odbrane Kosova) priprema na planu energetske, ekonomske i svih ostalih zavisnosti od Rusije.
Slobodan Pavlović, kolumnista, Danas, 5-7.01.08.

Kolonu u kojoj je bio i automobil predsednika Srbije na putu od Preševa prema vojnim bazama pozdravljala su deca albanske nacionalnosti, što je Tadić za vreme ručka u vojnoj bazi “Ševadske livade” prokomentarisao kao “dobru i pozitivnu stvar, jer vojska na ovom prostoru mora da brine o svim žiteljima Srbije”.
Danas, 03.01.08.

Šovinističke poruke najgore vrste koje pozivaju na pogubljenje dece, uperene protiv albanske nacionalne manjine na Kosovu, osvanule su na fasadama zgrada u Ulici braće Jugovića kod Studentskog parka… Obe su uperene protiv Albanaca koji se, očekivano, nazivaju pogrdnim imenom i obe sadrže pretnje smrću najgore vrste, one iz asortimana krvave vladavine Turaka nad Srbima.
Blic, 05.01.08.

Srbija ne sme da ima dilemu: KiM ili EU. To bi bilo isto kao da neko kaže – od danas ću samo da dišem, a neću da jedem.
Boris Tadić, predsednički kandidat, Press, 04.01.08.

Francuski politikolog Žak Rupnik ocenio je da se Evropa, koja je “pre godinu dana nastojala da u Srbiji pobede proevropske snage”, prevarila u proceni srpske politike, jer se sada pokazuje da su “prozapadne demokrate” po pitanju Kosova jednaki nacionalisti kao ostali, samo sa umerenim metodama.
Danas, 03.01.08.

Srbija je u predizbornoj kampanji i ako bismo slušali pojedine političare, čovek bi stekao utisak da su sve partije radikalne.
Jelko Kacin, funkcioner Evropskog parlamenta, Dnevnik, 04.01.08.

Samo zato što oni misle da će Kosovo da bude nezavisno ne znači da je to i istina. Kosovo nikad neće biti nezavisno. Prvo, po Ustavu Srbije ne može da bude nezavisno… Ako SAD i neke druge zemlje priznaju nezavisno Kosovo, što je u potpunoj suprotnosti sa međunarodnim pravom, ne znači i da je ono nezavisno.
Džejms Džatras, lobista, Glas javnosti, 03.01.08.

SB UN ne sme da drži glavu u pesku u odnosu na stvarnost KiM.
Slobodan Samardžić, ministar, Večernje novosti, 6-7.01.08.

U Srbiji će biti svi ventili jeftine energije prema Kosmetu, Albaniji, Italiji i značajnom delu EU. To će uticati i na pozitivno rešenje statusa južne srpske pokrajine.
Zoran Novaković, energetičar, Kurir, 02.01.08.

Kosovski božur koji raste na Gazimestanu, cveta i u Rumuniji, na Rovinama, gde je poginuo Marko Kraljević.
Dragoslav Marković, novinar, Večernje novosti, 6-7.01.08.

Kada bi američki političari hteli da prisvoje sva mesta koja imaju isti naziv kao naše Kosovo, morali bi hitno da porobe pola Evrope.
Zoran Nikolić, novinar, Večernje novosti, 6-7.01.08.

Ništa ne može da se predloži Srbiji umesto Kosova.
Božidar Đelić, vicepremijer, Večernje novosti, 03.01.08.

Kad je uvedena nafta, pa zatim struja, Šiptari su prestali da postoje u Beogradu.
Jelena Tinska, uvodničarka, Kurir, 6-7.01.08.

Na crnogorskoj zastavi se, podsjetimo se, nalaze čak tri krsta. Ako računate da će ljudi pomisliti da je malo neobično da se na sveti muslimanski rat poziva mašući trilingom krstova, u krivu ste. Etnički sklad je u Crnoj Gori tako savršen, a multikultura tako odomaćena, da ljudi ovdje ne prave razliku između polumjeseca i krsta, između Al Kaide i Vatikana. Ne tako davno, u Tuzima je policija uhapsila veliku grupu Albanaca. Objavljeno je da su spremali terorističke napade i da su povezani sa Al Kaidom. Svi uhapšeni, koji su do danas u zatvoru su – katolici.
Andrej Nikolaidis, uvodničar, Monitor broj 897/898

Raspopi u Crnoj Gori mute radost praznika i podsećaju na vojnike bezbožnog cara Iroda koji su tražili novorođenog Bogomladenca da mu se lažno poklone i povedu ga na zaklanje.
Velibor Đomić, protojerej SPC, Glas javnosti, 6-7.01.08.

Udruženje Crnogoraca u Srbiji “Krstaš” organizovaće 6. januara u Lovćencu obeležavanje Badnje večeri. Kako se navodi u saopštenju, reč je o “centralnoj manifestaciji nalaganja crnogorskog badnjaka u dijaspori”.
Danas, 03.01.08.

Rado bih zaboravio ishod parlamentarnih izbora 2003. godine kada građani nisu razumeli poruku Demohrišćanske stranke Srbije „Samostalna Srbija”. Vreme je, ipak, pokazalo da smo bili u pravu.
Vladan Batić, predsednik DHSS, Politika, 3. 01. 08.

Pred čitaocem NIN-a su inspirativni intelektualni odgovori mislećih ljudi.
Podnaslov ankete, NIN, 3. 01. 08.

Kažu mi u Udruženju književnika Srbije da sam im brat po peru i misli i hoće da me učlane.
Milija Radivojević, pisac zdravica, Večernje novosti, 5. 01. 08.

Mislim da se organi tela umrlih pravoslavnih hrišćana mogu poklanjati krštenim članovima Crkve, dok onima koji nemaju učešće u njoj ne mogu.
Ljubo Milošević, protojerej SPC, Politika, 5. 01. 08.

U Svetom pismu ima strašna reč: “Proklet čovek koji se uzda u čoveka”.
Artemije, vladika SPC, Danas, 5-7. 01. 08.

Odlazak Karle del Ponte ni na koji način ne znači da će s njom nestati i šteta koju je počinila.
Vilijem Montgomeri, diplomata, Danas, 5-7. 01. 08.

Bitno je da nema rata. Sve drugo, pogotovo ta vrsta sporog i razvučenog političkog mrcvarenja, me uopšte ne zanima.
Branko Vidaković, glumac, Glas javnosti, 6-7. 01. 08.

Taman kad su se mnogi bili ponadali da će Džejms Lajon, jedan od najpoznatijih i najrevnosnijih belosvetskih mrzitelja i gonitelja Srba trajnije napustiti Srbiju, bivši šef Međunarodne krizne grupe rešio je i da ostane i da se, čak, skući u Beogradu.
Glas javnosti, 4. 01. 08.

Moj maternji jezik je bio engleski, ali ja nemam kap engleske krvi, što je čudno.
Jelisaveta Karađorđević, princeza, Glas javnosti, 03.01.08.

Pojedinci, naročito pripadnici novoosnovanih partija (poput SRS ili Narodne seljačke stranke) tragali su za “izvornim“ likom i obraćali su se s molbom da im predstavim tzv. tradicionalni kostim Božić Bate koji bi više odgovarao nacionalnom entitetu Srba, to jest kako bi takvim primerima izvršili uticaj na svest o poreklu i “srpsku decu povratili pravoslavlju”.
Vesna Marjanović, etnolog, Politika, 6-7.01.08.

Moj deda je palio sveću i bacao orahe “u ime oca i sina” daleko pre nego što su svi ovi Naprasno Kršteni i Pokršteni probrali prste kojima će se ubuduće krstiti.
Đorđe Balašević, muzičar, Blic, 6-7.01.08.

Demokratska stranka me od 2000. do 2004. godine proganjala kao čoveka i kao političara.
Dobrivoje Budimirović Bidža, predsednik Svilajnca, Politika, 03.01.08.

Za 15 izgubljenih sporova pred Evropskim sudom za ljudska prava iz budžeta izdvojeno oko 62.000 evra novca poreskih obveznika Srbije.
Politika, 03.01.08.

Ako je i apostol Toma bio rodom sa Dunava, da li je to još jedan dokaz da su zemlje Srbije, u stvari, teritorija Biblije?
Dragan Jovanović, uvodničar, NIN, 03.01.08.

Rado se sećam 1989. godine zbog stvaranja jedinstvene Srbije i pokreta naroda koji se borio za Srbiju.
Zoran Anđelković, bivši gensek SPS, Politika, 03.01.08.

Srpski narod, verujemo, još ima snage za borbu i za žrtve na oltar nacionalne slobode i opstanka.
Čedomir Popov, istoričar, NIN, 03.01.08.

U Srbiji ima suviše slabića po glavi muškog stanovništva.
Lena Bogdanović, glumica, Večernje novosti, 6-7.01.08.

Čak i oni koji u Boga veruju ponekad premalo veruju u sebe.
Ljubivoje Stojanović, protojerej SPC, Glas javnosti, 6-7.01.08.

Sve što vam je zadavalo muke preko čitave godine trebalo bi ujutru na Božić da ponovite i to vam više neće neće praviti probleme. Na primer, ukoliko đake muči matematika, ujutru bi trebalo da urade najlakši zadatak i tokom čitave godine neće imati problema.
Dragomir Antonić, etnolog, Glas javnosti, 6-7.01.08.

Pokrao nas je ko god je mogao. Iz kuće u Tolstojevoj su ukradeni svi Slobodanovi satovi, penkala, dugmad za košulje, fotoaparati, kamera i ko zna šta sve od garderobe. U to nemam uvid. Od mojih stvari nema kaputa, cipela, nakita, jakni, tašni… Osim nepoznatih lopova, bilo je i poznatih. Mislim na razne bliske ljude koji su zloupotrebljavajući našu lakovernost i ranjivost u nevolji, naplaćivali nam solidarnost, lepe reči, najmanju pomoć, materijalnim dobrima koja su nam tražili ili smo im mi sami nudili iz zahvalnosti. A neki su nas, pre svega mene, varali.
Mira Marković, udovica, Večernje novosti, 03.01.08.

Ma, to nisu slike vredne tolikih para, jer se radi o reprodukcijama i delima osrednjih umetnika, koje su valjda (Miloševići) dobili na poklon.
Đorđe Popović, slikar, Kurir, 04.01.08.

Da bi neko bio monopolista on treba monopolistički da se ponaša.
Predrag Bubalo, ministar, Glas javnosti, 03.01.08.

“Večernje novosti”, glasnik nepreminulih nečitača bratske “Politike”.
Saša Jovanović, uvodničar, Press, 05.01.08.

Smrt se nasmejala u lice Velikom. Bekstvo u smrt je jedini način da se pobegne Bratu.
Nebojša Jevrić, uvodničar, Kurir, 04.01.08.

Ako hoćemo da preživimo i kao pojedinci i kao nacija, svako od nas mora u sebi da pronađe svog Hejgena, Santina i Vita (likovi iz “Kuma” Marija Puza).
Miloš Garić, uvodničar, Press, 6-8.01.08.

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić tokom nedavne posete Izraelu, u Interdisciplinarnom centru u Hercliji održao je govor koji je “remek-delo intelektualne diplomatije”…
Tanjug, 06.01.08.

Verujem u Boga i u program Demokratske stranke.
Srđan Milivojević, poslanik DS, Kurir, 6-7.01.08.

Srbija je danas, bojim se, lanac sastavljen od najslabijih karika.
Ljubomir Simović, pisac, Blic, 6-7.01.08.

Sabornost, kao želja za većom zbijenošću naroda, na prvi pogled deluje privlačno, sve dok se ne prisetimo da su je koristili svi autoritativni sistemi – fašistički i nacistički takođe.
Dušan Miklja, komentator, Blic, 6-7.01.08.

Druga je stvar to što smo ogrezli u večite početke i nikako da se dokopamo nekakvog kontinuiteta, osim u počecima.
Mihailo Medenica, kolumnista, Politika, 05.01.08.

Nemam nameru da šaljem nikakvu poruku nego samo možda kao Brus Nauman nekada želim reći: “Molim vas obratite pažnju“.
Zoran Naskovski, video umetnik, Blic, 03.01.08.

Peščanik.net, 06.01.2008.