IZVODI IZ ŠTAMPE 28-30.04.08.

Ćosić (Dobrica): Evropo, daj Srbiji sever Kosova.
Press, praznični broj

Moramo razdvojiti… šta treba, a šta ne treba da prihvatimo od onog što Brisel nudi i čini prema Srbiji.
Mile Savić, savetnik tehničkog premijera, Politika, praznični broj

Saksonac, uz to Srbin: neprocenjiv kvalitet za jednu istočnonemačku pokrajinu kojom su sve do sada vladali – zapadnjaci.
Miroslav Stojanović, dopisnik, Politika, praznični broj

Potpisivanje SSP je isto što i potpisivanje pakta sa silama Osovine u Drugom svetskom ratu.
Dragan Todorović, funkcioner SRS, Večernje novosti, prvomajski broj

Kosovo objektivno može ući u EU pre Srbije, a potom može staviti veto na naš ulazak u evropsku porodicu.
Dušan Janjić, analitičar, Kurir, 28.04.08.

Svima mora biti jasno da Tadićev jadni potpis na Solaninom sporazumu ne obavezuje Srbiju.
Andreja Mladenović, portparol DSS, Tanjug, 29.04.08.

Raduju se i srpske svinje i krave. Razlog za „radovanje“ zbog potpisivanja SSP, osim dela stranaka, imaju i srpske svinje! Nakon SSP Srbija će, ukoliko želi da postane deo evropske porodice, morati da usvoji pregršt novih propisa, među kojima je i Direktiva o dobrobiti svih vrsta svinja iz 2001.
Kurir, praznični broj

Za danas je najavljeno da će kandidati za odbornike Grupe građana “Za Čačak” krstiti 28 Roma na stočnoj pijaci.
B92, 28.04.08. 

RIK je proglasila izbornu listu Unije Roma Srbije, na kojoj je drugi Dragan Džajić, bivši predsednik “Zvezde” koji je sada u zatvoru.
24 sata, 28.04.08.

Najveći tajkun u Srbiji je koalicija Tadić, Čanak, G17 plus jer oni se usuđuju da prodaju ni manje ni više nego Kosovo NATO-u.
Branislav Ristivojević, funkcioner DSS, Tanjug, 28.04.08.

Kad ništa drugo nije pomoglo, trust pilećih mozgova iz nenarodne koalicije Voja-Velja setio se – posle dužeg razmišljanja – da nadmoćnijeg političkog protivnika nazove “koalicija Čanak, DS i G17”; ponekad i “koalicija predvođena Čankom” i već u tom pravcu. Logika je tu detinjasto jednostavna: ako mi najviše na svetu (dobro: posle Čede) mrzimo Nenada Čanka, onda – pošto ga Mi mrzimo – mora biti da je on i univerzalno omrznut, pa ga treba u svakoj prilici turati na čelo protivničke političke grupacije, što će tu grupaciju naravno urnisati i upropastiti, pa posle nek vide s kim su tikve sadili. U tom smislu je onda i upućena odgovarajuća instrukcija aktivistima, pa sada moraju ritualno da započinju svaki napad na protivničku koaliciju omrznutim imenom Nenada Čanka, pa im je odmah nekako lakše. Dok tako oni uživaju u svojoj pameti i visprenosti, neki čak misle i da su duhoviti, Nenad Čanak uživa. On, kao stari marketingaš, zna da je važno da te pominju – pa makar i po dobrom. Tako su nenarodnjaci uštedeli koaliciji “Čanak i drugovi” lepe pare.
Miloš Vasić, uvodničar, Danas, 28.04.08.

Svoje članstvo i svoje aktivnosti u DSS, iza koje stojim svim svojim bićem, zamrznuti ću 12. maja ukoliko ne bude napravljena koalicija srpske nacionalne demokratske vlasti, koja brine o svom narodu i svojoj državi, a to je koalicija sa SRS.
Tihomir Arsić, glumac, Glas javnosti, 28.04.08.

Predsednik SPS Ivica Dačić ocenio je  juče u Raškoj da je ova partija “vaskrsla, i to veoma”.
Beta, 28.04.08.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije čestitalo Vaskrs čitaocima Glasa javnosti i poručilo: “Glasajte svojom glavom, a ne srcem”.
Glas javnosti, 28.04.08.

Koštunici bih naručio pesmu od “Partibrejkersa” – “Hipnotisana gomila”, to je ono “mi ne idemo nikud, mi ne radimo ništa, mi smo jedna obična hipnotisana gomila”.
Mlađan Dinkić, tehnički ministar, Press, praznični broj

Naprasno u predizbornoj kampanji za počasnog Beograđanina izabran je Nelson Mendela, zbog svoje velike uloge u borbi protiv rasizma i segregacije, a u gradu u kojem romska deca trpe najveću moguću institucionalizovanu segregaciju.
Biljana Srbljanović, spisateljica, Danas, praznični broj

Najveće optužbe da sam brojčano smanjio vojsku stižu od onih koji vojne potencijale mere na komad i kilo.
Dragan Šutanovac, tehnički ministar, Blic, praznični broj

Već dugo je u Srbiji sve vesela produkcija i španska serija. I predugo. Oni koji nemaju volje ni živaca da čekaju hepiend, sanjaju o odlasku iz zemlje. Valja se i toga setiti 11. maja.
Stojan Drčelić, uvodničar, Blic, praznični broj

Ministar vera iz redova DSS Radomir Naumov podelio je ispred crkve Svetog Marka vaskršnja jaja… na kojima je pisala parola “Kosovo je Srbija”.   
Tanjug, 28.04.08.

Ivica Dačić se saglasio sa igumanijom Sevronojom koja brine da se među srpskim političarima ne nađe neki novi Juda.
Glas javnosti, 28.04.08.

Zamenik predsednika Koordinacionog tela Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Popović prisustvovao je ponoćnoj vaskršnoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.
Glas javnosti, 28.04.08.

Možda “narodnjaci” misle da je za odbranu Kosova dovoljno da se ulaguju Rusiji, da nosaju Putinove slike, pa će Rusija da preuzme zastupanje naših stavova na međunarodnom planu? Ali ruski zvaničnici su više puta naglašavali da oni ne žele i ne mogu da za Srbiju učine nešto više od samih Srba.
Svetlana Knjazev-Adamović, analitičarka, Danas, 28.04.08.

Ferhat Dinoša, predsjednik Demokratske unije Albanaca u Crnoj Gori je odgovorio da prosrpski elementi u Crnoj Gori ne bi trebalo da budu “veći Srbi” od sunarodnika u Srbiji ili od Srba na Kosovu. “Kosovski premijer Hašim Tači već pije šljivu sa srpskim porodicama na Kosovu, daje kao poklon traktore određenim domaćinima i imamo situaciju da se Srbi vraćaju u Vladu i parlament Kosova”, rekao je Dinoša.
Danas, 29.04.08.

Tijanić (Aleksandar) na Uskrs tukao člana LDP.
24 sata, 28.04.08.

Koštunica traži zaštitu za Tijanića.
24 sata, 29.04.08.

Socijaldemokratska unija je saopštila povodom sukoba Aleksandra Tijanića sa aktivistom LDP-a, da je direktor RTS-a… u nedelju uveče “zloupotrebio infomativni program takozvanog javnog servisa naređujući da se u njemu čita njegovo saopštenje, kojim napada stranke i ljude koji nikakve veze s tim događajem nemaju”.
Danas, 29.04.08.

Nažalost, (uskršnja) Poslanica SPC u izvesnoj meri se svela na pravedničku buku i gubitnički bes.
Iz redakcijskog uvodnika, Danas, 29.04.08.

Mene gastarbajteri ne zovu na njihove žurke koje prave vikendima po Evropi. Ja ne znam zašto, valjda ne zadovoljavam ukus, tako da, nažalost, moram da čekam da me zovu stranci na njihove festivale.
Rambo Amadeus, muzičar, Beta, 28.04.08. 

Naš pisac Zoran Živković jednom mi je kazao zašto ga mnogi novinari ne vole: na krajnje bezobrazni novinarski zahtev da prepriča svoje novo delo, on je prepričao Zločin i kaznu. I – naravno, kreten je zaista objavio svoj članak o Zoranovoj knjizi, sa sižeom Dostojevskog – a piščeva ironija ni na sekund nije shvaćena kao ironija.
Marčelo, muzičar, Politika, 28.04.08.

Radmilo Marojević je studentske demonstracije 1996/97 koje je pratio iz Moskve, okarakterisao kao najsramniji period u istoriji BU. Inače, redovni je profesor u Beogradu i na Palama.
Beton, 28. 04.08. 

Teško je biti dobar čovek i opsovati bez psovke. Najlakše je biti zao.
Vudu Popaj, muzičar, Danas, praznični broj

Peščanik.net, 30.04.2008.