IZVODI IZ ŠTAMPE 04-10.09.08.

Zaštićena svedokinja VG-13 potvrdila je na suđenju Milanu i Sredoju Lukiću pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, da je Milan Lukić sa svojim ljudima u junu 1992. u jednoj kući u Višegradu spalio oko 70 živih muslimanskih žena, dece i staraca. Svedokinja VG-13 opisala je kako se spasla, iskočivši kroz prozor zapaljene kuće, pri čemu je bila ranjena u ruku i nogu. Ispričala je i da je sa njom bio i 13-godišnji sin, za koga je mislila da je izgoreo u kući, sve dok se nisu sreli tri godine kasnije.
Danas
, 04.09.08.

SRS je nastala kao proizvod komunističke službe bezbednosti, predvođena Jovicom Stanišićem koja je sama sebi proizvodila opoziciju da se neko drugi toga ne bi dosetio.
Nenad Čanak, lider LSV, Blic, 07.09.08.

Priče o rascepu ili više struja u SRS lansira CIA.
Božidar Delić, poslanik SRS, Blic, 06.09.08.

Ne verujem da će (Tomislav Nikolić) posle svega da razbija SRS i tako udari pijukom u temelj svoga dela. To je, ipak, posao u koji se najbolje razume vojvoda Vojislav Šešelj.
Ljubodrag Stojadinović, komentator, Politika, 08.09.08.

Ako formiram stranku, SRS će nestati! Todorović je u velikom sukobu s mnogima, a partija se ne okuplja oko narikača.
Tomislav Nikolić, poslanik SRS, Kurir, 10.09.08.

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić rekao je da ne može da smeni državnog sekretara u tom ministarstvu Željka Vasiljevića jer bi onda socijalisti s pravom pokrenuli pitanje poverenja Vladi Srbije.
Kurir
, 04.09.08.

Nezavisni sindikat poljoprivrednika Srbije iz Požege podržao je ideju državnog sekretara u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Željka Vasiljevića, koji je predložio da država reši problem seoskih momaka koji ne mogu da nađu devojke za udaju tako što će dovesti sto hiljada snajki iz Laosa, Burme i Vijetnama… Nezavisni sindikat poljoprivrednika iz Požege svojevremeno je podržao predlog Udruženja noćnih barova da se u Srbiji legalizuje prostitucija, kako bi poljoprivrednici posle napornih poljskih radova imali gde da se opuste.
Kurir
, 04.09.08.

Ideja sa uvozom i nije loša. Ali, ako bi se, uz Azijatkinje, mogli uvesti i Kubanci. Skromni su, radni, ne beže od odgovornosti, vole porodicu i izuzetno cene Evropljanke.
Slobodan Antonić, analitičar, Politika, 04.09.08.

Nije ovo prva, a neće biti ni poslednja u nizu sličnih ideja. Naslušali smo se tokom devedesetih i kako se malo dece kod nas rađa a “oni” se kote kao zečevi, naravno, mi se rađamo, oni se kote – i šta po tom pitanju sve treba preduzeti, od buđenja patriotske svesti do uvođenja poreza na neoženjene i neudate, na parove bez dece, itd.
Radoslav Petković, kolumnista, Blic, 07.09.08.

Predstavnici Akcionog tima predstaviće danas glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu psihološki profil haškog optuženika Ratka Mladića.
Danas
, 10.09.08.

Ljubavna drama u Beogradu: Mladići isekli vene da bi dokazali da nisu gej.
Blic
, 06.09.08.

Predsednik lažne države Kosovo Fatmir Sejdiu ima jednu od najvećih plata na Balkanu i pored činjenice da nepriznato Kosovo ima najmanji budžet u regionu.
Vest nezavisne novinske agencija BETA u listu Press, 05.09.08.

U jednom delu Srbije se ne preporučuje kupanje u vreme trudnoće da se beba ne bi udavila.
Mima Fazlagić, lekarka, Politika, 09.09.08.

Naslovna strana tog “Plejboja” (na kojoj je njena slika) je moja najdraža diploma, odmah iza diplome Filozofskog fakulteta.
Olivera Kovačević, novinarka, Press, 05.09.08.

Ruski medved je, kad su svi prestali da veruju u čudo, izašao iz pećine, veliki i snažan i izgovorio skoro zaboravljenu reč – Njet! To Njet rekao je Americi. Kao da nikad nije prestala da bude budna, i velika Rusija je, istom merom, uzvratila na drskost drskošću i priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije… To vam je za Kosovo!
Jasmina Ana, komentatorka, Politika, 08.09.08.

Kako su se mužjaci postrojili oko Nikolića, a žene oko Tadića?
Eva Ras, uvodničarka, Politika, 10.09.08.

Neskriven je uticaj velikih stranih sila koje ne mogu da se pomire sa činjenicom da su im Vojislav Koštunica i DSS umnogome iskomplikovali planove oko stvaranja nezavisnog Kosova.
Dragan Jočić, potpredsednik DSS, Večernje novosti, 10.09.08.

Zavisno od toga kako formirate dete, vi dobijate sutra glasača. DSS je to shvatila i oni su preuzeli monopol na prosvetu.
Gašo Knežević, eks ministar prosvete, Blic, 07.09.08.

DSS je još u konfuziji. Ne zna kako da vrati poverenje svojih birača koji su odavno shvatili da je Kosovo izgubljena priča.
Milan Nikolić, analitičar, Blic, 06.09.08.

SPS hoće da se uda za Evropu, a neće da se razvede od mrtvog Slobodana Miloševića.
Vuk Drašković, lider SPO, Tanjug, 07.09.08.

Posle nastupa ženskog radikalskog trija u Skupštini Srbije koji čine Vjerica Radeta, Nataša Jovanović i Gordana Pop-Lazić i horskog proklinjanja, jasno je da će u Srbiji naglo skočiti prodaja belog luka. Ako ga ne bude dovoljno u Srbiji, zbog povećane tražnje, uvozićemo ga zajedno sa snajkama iz Vijetnama.
Srđan Milivojević, poslanik DS, Blic, 06.09.08.

Ne znam koja je od ove dve radikalke prva umislila da je reinkarnacija kneza Lazara, ali valjalo bi im objasniti da ovde skoro neće biti odsudnog Kosovskog boja, kao i da Boris Tadić nije u srodstvu sa Vukom Brankovićem na koga bi trebalo bacati anatemu.
Ranko Pivljanin, uvodničar, Blic, 07.09.08.

Donekle smo se navikli na vulgarnosti nekih političara, ali se do sada nije išlo do ovolike iracionalnosti. Tako mogu govoriti samo ljudi koji su svoj identitet izgradili na mržnji. Imam utisak da je rezonovanje dela opozicije u pretpolitičkom stanju i da se graniči sa patološkim, jer su stigli do magijskih rituala i vradžbina.
Ratko Božović, kulturolog, Blic, 04.08.08.

Kod kletvi je bitna vera u magijsku moć reči. Iza toga stoji arhaično verovanje da, kada je reč izgovorena u dovoljnom emocionalnom naboju, to stiže onoga kome je namenjena. Kada čovek ne može ništa drugo, onda on kune.
Žarko Trebješanin, psiholog,Večernje novosti, 04.09.08.

Govoru mržnje, klevetama, pretnjama pribegava samo nemoćan čovek, zadužujući boga da uradi ono što oni nisu u stanju.
Dragoljub Mićunović, funkcioner DS, Večernje novosti, 09.09.08.

Rusija se ponela u skladu sa najvišim civilizacijskim i evropskim vrednostima, zaštitila je svoju manjinu od genocida i otklonila gruzijsko-američke pretnje miru u tom regionu… Evropska služinčad Amerike počela su da prete, dižu buku i galamu. Bernar Kušner, koga je zanelo kalifornijsko vino “crveno i belo”, uz znanu priču o Kosovu kao “presedanu”, zapretio je Rusiji sankcijama. Drugo služinče Amerike, Nikola Sarkozi, ne samo da ga je demantovao nego i upozorio da se vrati francuskim vinima i šampanjcu.
Milorad Vučelić, uvodničar, Pečat, 05.09.08.

Ni Rusija ni Zapad neće biti spremni da pređu preko akcija koje Srbija danas može preduzeti, kao što su to dva rivala iz hladnog rata bili spremni da učine za Tita. Umesto da bude korisnik novog hladnog rata, verovatnije je da će Srbija postati njegova žrtva.
Vilijem Montgomeri, diplomata, Danas, 06-07.09.08.

Hašim Tači i njegovi sunarodnici pohode Ulcinj, letuju i kupuju imovinu. I ne samo to. Osećaju se veoma ugodno. Kao da su na Kosovu! A Kralj Nikola, oslobodilac Metohije u Prvom balkanskom ratu, prevrće se u grobu zbog Kosova, a još više zbog režima i opozicije!
Velibor Džomić, protojerej SPC, Glas javnosti, 10.09.08.

Među preplaćenim državnim funkcionerima i službenicima na KiM najviše besa srpskog stanovništva izazivaju takozvani opštinski koordinatori. To su politički proglašeni funkcioneri, koji navodno rukovode lokalnim administracijama, čak i u mestima u kojima duže od devet godina nema Srba! Oni su na platnom spisku države, a mesečno zarađuju od 80.000 do 140.000 dinara!
Kurir, 04.09.08.

Očaj jedan, pa Bugari dolaze da beru papriku i kupe šljive po Srbiji, da zarade koji dinar, čeka li to i nas u EU, da naša deca budu vozači traktora, berači pečurki i kupina?
Velimir Ilić, lider NS, Politika, 04.09.08.

Dva seljaka uzela pauzu od štandova u hali, ukrstili pivo, ušli u priču, jedan pita, Otkud Borka, a drugi njemu odgovara, Kako otkud, prošle godine Velja (Ilić) iš’o napred, došlo vreme da ide Borka (Vučić).
Dragan Todorović, reporter, Vreme, 04.09.08.

Peščanik.net, 10.09.2008.