Foto: Peščanik
Foto: Peščanik

Pošto je vlast naizgled naprasno obustavila svoju desetogodišnju svađu sa opozicijom, svađa se prenerazila. Gde sad da ide, koga da sad zavađa? Ali se onda dosetila i preselila među one koji nisu vlast i one koji neće ni biti vlast.

Prvo se posvađala opozicija. Eto, da ste prihvatili da mi predložimo predsedničkog kandidata on bi bolje izgubio nego kandidat koga ste vi predložili.

Zatim se posvađala dinastija. Kakav je to način da se princ odrekne nepostojećeg prestola ne poštujući postojeći protokol.

Svađa je već počela da se hvata za glavu. Kakvi su ovo amateri, zvoni mi u glavi ko premijerki u tehničkom mandatu. Moraću da se vratim u svoje prvobitno stanište.

Tako je krenula svađa između vlasti i vlasti. Advokat optuženih za trgovinu narkoticima i trgovinu uticajem je prozvao ministra vojske da je bio nevaljao dok je bio ministar policije (ne nevaljao zbog stvari za koje ga i mi prozivamo) a onda je ministar njega optužio da je nevaljao jer je u sukobu interesa (branilac a u funkciji da bira i razrešava sudije) pa je ovaj prvi optužio ovog drugog da pljuje u tanjir iz kojeg jede ili tako nekako.

Za to vreme prva svađalica Srbije tihuje ko da je i dalje Uskrs bože mi oprosti. Jedva da je odgovorio američkom senatoru – jesam ti obećao izvršenje za 60 dana, ali nečeg drugog, ne sankcija, samo neću da kažem čega da ne izmalerišem, znaš i sam kakav je Marfijev zakon a ja se sad striktno pridržavam zakona i Ustava.

Da stvar bude gora po svađu, prva svađalica Srbije je na sedam dana odložila čak i televizijsku svađu a znamo da njih ne propušta. TV duele ne prihvata ali svađe sa kamerom, to može svakog dana. Pa vi vidite dokle je to otišlo.

A otišlo je dotle da je prva svađalica Srbije skoro pa skrušeno zamolio da ljudi uvide koliko se vlast svakodnevno bori da sačuva standard i da „ne primete šta se dešava“. Da, ne samo da izbegava svađu (svađa već traži ono njegovo konopče i njegov luster) nego i najzad govori istinu – vlast se vaistinu trudi da ne primetimo šta se dešava.

Peščanik.net, 02.05.2022.


The following two tabs change content below.
Nadežda Milenković, kreativna direktorka, školovala se da radi sa delinkventima, a završila kao „samohrana majka srpskog advertajzinga“. Smislila neke od najboljih slogana: „Ili jesi ili nisi“ (Lav pivo) , „Izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole“ (Kosmodisk), „Ako vam je dobro, onda ništa“ (Peščanik)... Radila u reklamnim agencijama: Mark-plan, Sači, Mekken, Komunis. Sve manje radi komercijalne kampanje i okreće se goodvertisingu. Na Fakultetu za medije i komunikacije vodila master kurs: Idejologija. Autorka bestseler knjige „Kako da najlakše upropastite rođeno dete“, dugogodišnje rubrike „Pun kufer marketinga“ u nedeljniku Vreme i kolumne ponedeljkom na portalu Peščanik. Poslednja knjiga: „Ponedeljak može da počne“, 2020.

Latest posts by Nadežda Milenković (see all)