18. januara 2023. u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu je otvorena izložba „Ne znam ništa o Miši Stanisavljeviću“ na kojoj je promovisan i zbornik radova „Nezgodni suglasnički sklopovi – Poetika ritma i otpora Miodraga Miše Stanisavljevića“ koji je uredio Saša Ilić.

Na događaju su govorili: Mirjana Miočinović, Ksenija Radulović, Saša Ilić, Miloš Živanović, Nevena Bojičić, Zoran Jeremić i Ružica Marjanović.

Ova izložba je prvi put otvorena u Užicu 3. novembra 2021. u Narodnoj biblioteci Užice, u pratećem programu Jugoslovenskog pozorišnog festivala. Autorke izložbe su Ružica Marjanović, Milena Stričić, Gordana Danilović, Snežana Cvetković i Ljiljana Smiljanić (realizacija Užička književna republika, dizajn Miroslav Vergović).

Izdavači zbornika radova su Užička književna republika i Radnička komuna LINKS iz Beograda. Autori tekstova su Branislav Jakovljević, Ksenija Radulović, Angela Richter, Nenad Veličković, Saša Ilić, Ružica Marjanović, Nikola Gelevski, Miloš Živanović, Nevena Bojičić i Zoran Jeremić.

CZKD, 18.01.2023.

Peščanik.net, 20.01.2023.

Srodni linkovi:

Branislav Jakovljević – Totalna dramaturgija

Mirjana Miočinović – Reč na otvaranju izložbe „Ne znam ništa o Miši Stanisavljeviću“

MIODRAG MIŠA STANISAVLJEVIĆ NA PEŠČANIKU

FOTOGALERIJE