Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one da plate državi 1,5 miliona evra i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, izjavio je danas portparol tužilaštva Tomo Zorić.

On je agenciji Beta kazao da su optužene priznale krivicu – Ražnatović da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično delo nedozvoljenog držanja oružja, a Ocokoljić za zloupotrebu službenog položaja.

Svetlana Ražnatović će, prema sporazumu sa tužilaštvom, u kućnom pritvoru provesti osam meseci, jer joj se od kazne odbijaju četiri meseca koliko je već provela u pritvoru, i za to vreme nema pravo da se pojavljuje u javnosti.

Lidija Veličković-Ocokoljić će u kućnom pritvoru biti šest meseci.

Sestre su optužene da su od prodaje deset fudbalera kluba “Obilić” nezakonito pribavile četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003.

U optužnici se navodi da su direktor i sportski direktor “Obilića” Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević uklonili prepreke za izvršenje krivičnog dela i oštetili klub za 2,9 miliona dolara zaključivanjem ugovora od tri miliona dolara sa FK “Lokomotiva” iz Moskve za prodaju Milana Obradovića koji nije bio evidentiran u “Obiliću”.

 
Beta, 12.04.2011.

Peščanik.net, 12.04.2011.