Fiat 750 by Neshom

Fiat 750 by Neshom

DS očekuje pobedu jer je sve isto. Bolji su, zauvek su najbolji. Zato je kampanja ista, obećanja ista, a isti se strah širi po narodu. Kao da su četiri godine otišle u vetar, pa je slogan morao ostati isti: Za bolji život. Život se nije popravio nego pogoršao. Oteran je na popravni ispit ali, da, ovog puta sigurno će biti bolji.

Nacionalna politika ista: i Kosovo i Evropa. U intervjuu za list Danas Borko Stafanović, iz svog ekspertskog ugla poručuje: „Siguran sam da će građani dati podršku predsedniku Borisu Tadiću i Demokratskoj stranci, onim ljudima koji imaju konkretan plan kako da nastave dalje, ne ugrožavajući naš nacionalni interes, a istovremeno ostvarujući put ka EU“. Pošto je potvrdio da Vođa nikada neće priznati Kosovo a učlaniće Srbiju u Evropsku uniju, Borko se bacio iz sve snage na konkurenciju, lepo je ispljuvao, a onda nastavio o pregovorima sa Prištinom. Obećava da će se otvoriti i politički proces – mi to zovemo – „proces četiri tačke predsednika Tadića“. Pozdravili ga Mao Ce, Kim Il Sung, Kim Il Džong i njima slični.

Privredno čudo opet isto: Fiat, pa fiat, i to još plagijat. U Politici osvanuo pobedosni naslov „Fiat kreće u ponedeljak“. DS zaboravila da je obećala da ćemo se već uveliko vozikati našim autom, a ispada da će 16. aprila tek biti svečano otvaranje fabrike. Automobil se neće prodavati u Evropi i Rusiji, nego čak u Americi! Svaka čast i blago Amerima, konačno su dočekali da sednu u Fiat.

Ista obećanja – iste strahove šire. Nikako nemojte glasati za SNS koju je DS na svojim leđima izvukla. Ma nema to veze, ta stranka je ono strašno veliko zlo iz devedestih, ponovo će nas odvesti u ratove i veliku neizvesnost, tamo gde nas je već provereno odveo Tadićev glavni saveznik – SPS i njen šef Ivica Dačić. Borko kaže kako nikako nije dobro za naše građane da ljudi kao što su Velimir Ilić, Boguljub Karić, Aleksandar Vulin i slični budu perjanice razvoja srpskog društva. To je, kaže, nemoguće. Ali je izgleda sasvim moguće i veoma poželjno da naš razvoj vode Dragan Marković-Palma, slavni Mrkonjić zvani Mrka, Jelena Trivan, otac i sin Krkobabić, braća Dulić, Dušan Bajatović i njima slični.

Moram da priznam: sve me više hvata neki inat. Za Karića protiv Palme, za Velju protiv Mrke, za Vulina protiv Trivanke. Kad je bal, nek je bal!

Izborni ugao

Peščanik.net, 14.04.2012.

BELI GLAS

FIJAT

The following two tabs change content below.

Vesna Pešić, političarka, borkinja za ljudska prava i antiratna aktivistkinja, sociološkinja. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, doktorirala na Pravnom, radila u Institutu za društvene nauke i Institutu za filozofiju i društvenu teoriju, bila profesorka sociologije. Od 70-ih pripada peticionaškom pokretu, 1982. bila zatvarana sa grupom disidenata. 1985. osnivačica Jugoslovenskog helsinškog komiteta. 1989. članica Udruženja za jugoslovensku demokratsku inicijativu. 1991. članica Evropskog pokreta u Jugoslaviji. 1991. osniva Centar za antiratnu akciju, prvu mirovnu organizaciju u Srbiji. 1992-1999. osnivačica i predsednica Građanskog saveza Srbije (GSS), nastalog ujedinjenjem Republikanskog kluba i Reformske stranke, sukcesora Saveza reformskih snaga Jugoslavije Ante Markovića. 1993-1997. jedna od vođa Koalicije Zajedno (sa Zoranom Đinđićem i Vukom Draškovićem). 2001-2005. ambasadorka SR Jugoslavije, pa SCG u Meksiku. Posle gašenja GSS 2007, njegovim prelaskom u Liberalno-demokratsku partiju (LDP), do 2011. predsednica Političkog saveta LDP-a, kada napušta ovu partiju. Narodna poslanica (1993-1997, 2007-2012).

Latest posts by Vesna Pešić (see all)