Fotografije čitalaca, N. Radić

Fotografije čitalaca, N. Radić

Prvo, pa muško. Vole da kažu Srbi.

Tako i Er Srbija, prva ”puna” poslovna godina, pa odmah – profit. I to ”muški” – 2,7 miliona evra. Svaka čast.

Uspeh je utoliko veći jer je „Strateškim planom 2014-2016“ koji su usvojili akcionari (država Srbija i Etihad) bio planiran gubitak od 46 miliona dolara (ne evra).

I sve ostalo, kako je objavio direktor Er Srbije Dane Kondić, dobro je – prihodi uvećani 87 odsto, 68 odsto više putnika, kapacitet prevoza putnika povećan 74 odsto… što ga je navelo da kaže da ”ovi rezultati predstavljaju značajno dostignuće koje potvrđuje efektivnost strategije kompanije”.

Sve je dobro, osim… iskorišćenosti kapaciteta za prevoz putnika (takozvani SLF). Taj, jedan od najvažnijih podataka rentabilnosti i efikasnosti, porastao je samo 3 odsto.

Kako je moguće napraviti profit, a biti tako nisko rentabilan i slabo efikasan?

Pa uz ”malu” (finansijsku) pomoć/subvencije države.

To sad i vrapci na grani znaju i to saznanje bilo je razlog što je tako značajna vest relativno skromno ispraćena u domaćoj javnosti, a radi se o ”ključnom pokretaču ekonomskog rasta u Srbiji” (ocena direktora Kondića).

Državnu pomoć/subvencije koja je pomogla nacionalnoj aviokompaniji da ostvari profit u lanjskom poslovanju biće zanimljivo posmatrati pod reflektorima tek potpisanog sporazuma Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda, koji je izričit u zahtevu da iz države (budžeta) pare više ne smeju da cure u državne firme – Železaru, Srbijagas, Petrohemiju, Azotaru… pa ni u Er Srbiju. ”Zanimljivo” – jer će se u ”pravu starijeg prvenstva” nadmetati Međudržavni sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (pod čijim je krovom i ugovor Srbije, bivšeg Jata i Etihada) i sporazum Srbije i MMF-a. Do sada je Međudržavni sporazum Srbija-UAE imao prednost nad svim domaćim zakonima, uključujući i Ustav.

Kako je naša Vlada pomagala preduzeće Er Srbija koje je u njenom većinskom vlasništvu?

Nešto od informacija na tu temu već je objavljeno (Aerodrom opet oprašta dugove Er Srbiji). U međuvremenu se pojavilo još podataka koji opravdavaju crne slutnje o visini rasipništva naše Vlade, koje je ”pokriveno” međudržavnim “krovnim sporazumom” i dodatno sklopljenim tajnim ugovorima s manjinskim akcionarom (Etihadom), kojima se stvaraju nove finansijske obaveze za budžet države, ozbiljno narušava konkurencija i obezbeđuje značajna prednost domaćem prevozniku u aviosaobraćaju.

U dodatno obelodanjenim podacima, šokantno deluje priznanje naše Vlade o subvencijama na koje se obavezala prema nacionalnoj aviokompaniji. I sada bi se, s gotovo visokom dozom sigurnosti moglo pretpostaviti da su te subvencije pomogle u ostvarivanju pozitivnog finansijskog rezultata, odnosno profitabilnog poslovanja Er Srbije.

O čemu se radi?

Iz informacije dostavljene iz Vlade Srbije može se jasno saznati da više ne postoji onaj prvi ugovor od 1. avgusta 2013. kada je osnovana aviokompanija Er Srbija. Izvor iz Vlade tvrdi (napismeno) da taj ugovor ”ugovorne strane menjaju u celosti” i da se novim ugovorom uređuju međusobna prava i obaveze, ”u cilju pomoći Društvu da se što pre transformiše na održivoj osnovi u visoko uspešnu, ekonomičnu i rentabilnu aviokompaniju… u postizanju značajnijih ušteda na troškovima… usmerenih na rezultate projektovane Strateškim planom i Biznis planovima”.

U pisanom dokumentu dalje se navodi da je ”predmetnim ugovorima Vlada Republike Srbije prepoznala potrebu stalne podrške vezane za finansijsku sposobnost zajedničkog društva, dok je konkretno članom 2.5.5 Okvirnog ugovora o transakciji

(da će Republika Srbija… finansirati putem davanja ili uz prethodno pisano odobrenje Etihada, a u svakom slučaju, smanjenjem gotovinskih troškova poslovanja kojima se Er Srbija izloži, dodatne iznose koji su navedeni u Strateškom planu, u iznosu od:

– 22 miliona USD u godini koja se završava 31. decembra 2014. godine i

– 18 miliona USD u godini koja se završava 31. decembra 2015. godine)

predviđeno da Vlada Republike Srbije preuzme finansiranja smanjenja gotovinskih troškova poslovanja kojima se Er Srbija izloži i to u iznosu od 22 miliona dolara u godini koja se završava 31. decembra 2014. godine.

Četrdeset (40) miliona dolara za dve godine iz budžeta za subvencije Er Srbije.

Na osnovu tog Ugovora, Er Srbija je zaključno sa 31. septembrom 2014. godine dostavila Vladi Srbije fakturisane troškove na ime pruženih usluga (Aerodroma Nikola Tesla) od 17.609.572,54 US dolara i Vlada Srbije je to platila jer se suma kreće u granicama planirane subvencije od 22 miliona dolara za 2014. godinu.

Nije, međutim, samo to suma koju je naša Vlada namenila kao finansijsku inekciju (subvenciju) nacionalnoj aviokompaniji.

Javnost, a naročito poreski obveznici (ali i MMF i Evropska unija) posredno su obavešteni da takvih subvencija ima još.

Naime, 28. decembra prošle godine (intervju, Politika) Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije, izjavio je da u tom trenutku Er Srbija duguje NIS-u četiri milijarde dinara (33,3 miliona evra). I taj dug preuzela je Vlada Srbije (kao manjinski vlasnik NIS-a), jer se izmenjenim ugovorom o osnivanju Er Srbije obavezala da nacionalnoj aviokompaniji obezbedi jeftinije gorivo do 50 odsto (što bi u slobodnom ”prevodu” moglo da znači da Er Srbija plaća jednu tonu kerozina – jedan dinar).

Šta to znači?

Da je država kao većinski vlasnik i po dogovoru s manjinskim akcionarom preuzela na sebe, odnosno na sve punoletne građane koji plaćaju porez, troškove preduzeća Er Srbija. Kad bi Er Srbija platila troškove aerodromskih (i drugih) usluga i goriva, onda ne bi imala profit nego gubitak.

Ove informacije nedvosmisleno pokazuju da je naša Vlada (kao većinski akcionar) naštimovala pozitivno poslovanje Er Srbije (za to nije kriva revoizorska kuća KPMG, jer joj je Vlada stavila na uvid Ugovor kojim su subvencije pokrivene). Direktor Kondić se pohvalio (na predstavljanju poslovnog rezultata za 2014) da pokojni Jat nikad u istoriji nije imao profit od 2,7 miliona evra. O tome bi možda nešto mogli da kažu bivši direktori Jata, ali ono što je sada potpuno sigurno, to je da Jat nikad nije imao ovolike subvencije kakve je sada od Vlade dobila Er Srbija.

Druga je stvar (ili možda prva) to što je na taj način naša Vlada ozbiljno narušila konkurenciju među aviokompanijama i o čemu bi nešto mogao da kaže MMF, ali i evropski i međunarodni regulatori avio tržišta.

Ako njihove reakcije budu nepovoljne, Vlada Srbije moraće da se povuče iz dotiranja nacionalne aviokompanije. I dobro će proći ako se samo na tome završi, ako recimo ne bude primorana da plati i neku kaznu (što se već događalo drugim državama).

Ta briga već počinje da brine manjinskog akcionara – Etihad. Posle početne euforije koja je kreirala radno intenzivni red letenja s besmislenim svakodnevnim letovima, recimo za Tel Aviv ili Varnu (koji smanjuju iskorišćenost kapaciteta), sada polako (ali primetno) počinje otkazivanje pojedinih letova jer se naslućuje da će Vlada Srbije pod pritiskom ”međunarodnih faktora” morati da smanjuje subvencije.

Uostalom, nešto na tu temu rekao je i Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza. Ko ume da čita, razumeće šta je hteo da kaže: ”Nastavak uspešnog poslovanja u izazovnom okruženju zavisiće ne samo od neprekidnog ulaganja u radnu snagu i inovativne proizvode i usluge, već i od stalne stroge finansijske discipline i usredsređenosti na troškove”.

Peščanik.net, 03.03.2015.

Srodni linkovi:

Mijat Lakićević – Krik

Mijat Lakićević – Vučićevo čedo

Miša Brkić – Dosoljeno i bljutavo

Miša Brkić – Čarter čarobiranje

Miša Brkić – Aerodrom opet prašta dugove Er Srbiji

Miša Brkić – Nauk… još jednom

Miša Brkić – Nauk: Alitalia, Etihad i mi…

Miša Brkić – Nebeske podvale

Miša Brkić – Ima jedan Plan

Miša Brkić – Državno nedonošče

Miša Brkić – Otkud dva ugovora s Etihadom

Miša Brkić – Let iznad marketinga

Miša Brkić – Nebeska Srbija

Miša Brkić: Jat – cena sahrane

Miša Brkić – S Jatom odlazi i socijalizam