– Bilo bi neozbiljno od naših pregovarača i naše zemlje ako bi sada bila tražena izmena teksta sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa Evropskom unijom – rekao je za Danas savetnik potpredsednika Vlade za evropske integracije Vladimir Todorić.

– Nikakve izmene teksta sporazuma, nakon parafiranja, nisu moguće. Jedino je moguće da tekst u celini bude prihvaćen ili odbijen. U interesu Srbije i svih njenih građana jeste da sporazum što pre bude potpisan – rekao je Todorić.

On je podsetio da je činu parafiranja SSP prethodilo ovlašćenje Vlade za parafiranje u kojem je ona jednoglasno prihvatila svaki član sporazuma, u kojem nema nijednog člana koji se odnosi na KIM.

– Posle Vlade, u Odboru za evropske integracije Skupštine Srbije, poslanici svih stranaka vladajuće koalicije prihvatili su sporazum, nakon čega je Vlada ovlastila potpredsednika Božidara Đelića da ga potpiše – kazao je Todorić.

Prema njegovim rečima, potpisivanje sporazuma je jedino moguće na sednici Saveta ministara EU, koja će biti održana 28. januara, kao i da “nikakvo odlaganje neće biti naš predlog”. On ne vidi razlog za odlaganje potpisivanja sporazuma za neku narednu sednicu Saveta ministara.

 
Danas, 25.12.2007.

Peščanik.net, 24.12.2007.