Gospođo Marija Đorđević,

Pročitao sam tekst S. Timotijevića.

Evo mog zvaničnog odgovora: Samo osoba bez trunke sposobnosti za logično rasuđivanje može objaviti članak kakav vam je ponudio S. Timotijević. Nažalost, s dozom prezira ali i gađenja naravno, moram reći da će za vama ali i za ostalim članovima žirija nagrade “Vladislav Ribnikar” ostati prljava senka da ste u jednom vremenu, svi zajedno, bili čvrsta uzdanica patološkom lažovu, spodobi bez trunke moralnih skrupula, a protiv umetnika koji je želeo da na videlo dana iznese istinu i sramotu predsednika žirija nagrade “Vladislav Ribnikar”. Ponovo vas pitam da li ste vi zaista pažljivo pročitali gomilu laži i gomilu protivrečnosti koje vam je ponudio vaš saradnik S. Timotijević.

Još nešto. Pošto ne želim da vam diplomu nagrade “Vladislav Ribnikar” vraćam poštom, već da je nekom predstavniku Politike lično uručim, recite mi kome da se obratim.

Pozdrav i sve najbolje
Raša Todosijević

 
PS: U prilogu vam šaljem ovu malešnu skicu.

piše: Gabrijel Savić Ra

Slavko Timotijević – iako ga poštujem iz ličnih razloga jer mi je pružio priliku da postanem urednik u SKC-u – poznat je kao lopov, ne samo radova Raše Todosijevića i Marine Abramović već i mnogih drugih (jedan od njih je i Braca Dimitrijević i njegov rad “Ovo može biti mesto od istorijskog značaja” koji se nalazio u SKC-u, a ja sam ga zadnji put video u Slavkovoj kancelariji; rad je nestao kad je Slavko smenjen sa pozicije direktora SKC-a)… Pored toga, Slavko je pokrao toliko novca u SKC-u na različite načine. Koliko se sećam, čak i bilbordi na SKC-u su u natpisu imali Studentski kulturni centar SKC i Slavko Timotijević predstavljaju “Remek dela savremene srpske umetnosti od 1968. do danas”, a Slavko ih je okupirao ne ostavljajući ništa za arhivu SKC-a, što bi imalo mnogo više smisla. Kad smo vec kod arhive SKC-a, i tu je Slavko umešao svoje prste pokravši većinu arhivske građe (pogotovo video) kad je smenjen sa direktorske pozicije. Drago mi je da su Raša i Marina konačno pokrenuli neka pitanja, možda će to motivisati i druge umetnike, a vlasti bi trebalo da se pozabave slučajem Slavka Timotijevića i pregledaju njegovu takozvanu kolekciju koju ima u svom stanu (tavanu) u Nehruovoj ulici, kao i na drugim lokacijama. Mada, znajući Srbiju, čisto sumnjam da će ijedan lopov biti uhvaćen, pogotovo onaj vezan za umetnost, ali možda jednog dana.

 
Peščanik.net, 08.11.2012.

Srodni linkovi: