Fond „Biljana Kovačević-Vučo” predstavlja knjigu „Zloupotrebljene institucije – Ko je bio ko u Srbiji 1987 – 2000.”, nastalu kao rezultat trogodišnjeg istraživačkog projekta o upotrebi i zloupotrebi državnih i društvenih institucija u periodu vladavine Slobodana Miloševića.

Knjiga sadrži podatke iz političkih i/ili profesionalnih biografija više od 1000 pripadnika partijske, vojne, ekonomske, pravosudne, kulturne, intelektualne, verske i drugih elita u službi vladajuće politike tokom 13 traumatičnih godina.

Knjiga će biti predstavljena na konferenciji za novinare, koja će se održati u Medija centru u Beogradu (velika sala, II sprat) u sredu, 29. juna 2011. godine, u 12.00 časova.


Učesnici:

Sonja Biserko – Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, članica Uređivačkog odbora knjige;

Miomir Miša Brkić – Novi magazin, član Uređivačkog odbora knjige;

Dušan Bogdanović – Fond „Biljana Kovačević-Vučo”, ko-autor projekta „Zloupotrebljene institucije”;

Moderatorka: Seška Stanojlović, medijska koordinacija projekta.

Iste večeri, u sredu 29. juna u 20.00 sati, knjiga će u Muzeju grada Beograda, Resavska 40b, biti predstavljena predstavnicima političkog i kulturnog života, nevladinih organizacija i diplomatskog kora, nakon čega će uslediti prva u seriji debata o različitim aspektima suočavanja sa nedavnom prošlošću i njenim nasleđem. Istoj temi posvećena je i 24. juna u Muzeju grada Beograda otvorena izložba „Glasačka mašina – remek-dela pačije škole nacionalne demokratije”.

Fond “Biljana Kovačević-Vučo”, 28.06.2011.

Peščanik.net, 28.06.2011.